3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Alkışlar Burcu ve Hocası'na

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde Namazgah İlköğretim Okulu hizmetlisinin çalıştırdığı atletizm sporcusu Burcu Kapanaltı 6 yılda, 26 altın, 4 gümüş olmak üzere toplam 30 madalya kazandı


Gökçebey İlköğretim Okulu öğrencisi Burcu Kapanaltı, okulun hizmetlisi İsmet Kemal Aksoy (35) tarafından çalıştırılıyor. 6 yıldır hizmetli Akyol'un çalıştırdığı Kapanaltı, Zonguldak Fener parkurunda gerçekleştirilen Alaattin Kök yol koşusunda düzenlenen son atletizm yarışmalarında 26. birinciliğini elde ederken, 30. madalyasını aldı. Okulun hizmetlisi İsmet Kemal Aksoy, tüm imkansızlıklara rağmen yapılan yoğun çalışmalarla ve öğrencilerin aşırı istekleri ile başarıların elde edildiğini kaydetti.

Burcu Kapanaltı haricinde ise Hilal Kocabacak ve Melek Kulluk isimli öğrencilere ait toplam 22 madalyanın daha bulunduğunu anlatan Aksoy, "Namazgah İlköğretim Okulunda yaklaşık 10 yıldır hizmetli olarak çalışıyorum. Burcu'yu ve diğer öğrencileri de 6 yıldır atletizm müsabakalarına hazırlıyorum. Burcu ve arkadaşlarıyla çok önemli yol kat ettik. Burcu haricinde Hilal Kocabacak'ın 16, Melek Kulluk öğrencimin ise 6 madalyası var. Emeğim boşa çıkmadı. Öğrencilerimle gurur duyuyorum" dedi. Akyol, öğrencilerinin bir çok ulusal müsabakalarda ise madalya alınmasa da önemli dereceler elde edildiğini kaydetti.


Son okullar arası müsabakada da madalya sevincini yaşayan ve sonraki hedefinin 'ulusal anlamda müsabakalar da madalya kazanmak' olduğunu vurgulayan Kapanaltı, "6 yıl önce bizi okulumuzun hizmetlisi hocamız Kemal Aksoy tarafından çalıştırılmaya başladık. 6 yıldır 30 madalya sahibi oldum. Hocamız bizimle çalışmaktan ziyade eğlenceli dakikalarda yaşatıyor. Madalyalarımı, başarımı hocama borçluyum" dedi.


Okullarında beden öğretmeni olduğu fakat sözleşmeli ücretli çalıştığını belirten Okul Müdürü Emin Yaşar, "Kemal hocamız yaklaşık 10 yıldır okulumuzun hizmetlisi. Hem okulumuzun temizliği ile uğraşıyor hem de öğrencilerimizi ders çıkışlarında çalıştırıyor. Bıkmadan, usanmadan öğrencilerimizi bu seviyelere getirdi. İlimizde okullar arasında birinci sıradayız. Bu katkı en çok onun. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Okul yönetimi ayrıca kendilerine desteklerini esirgemeyen Devrek-Gökçebey Derneği mali Sekreteri Cevdet Cin'e teşekkürlerini sundu.

İha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 14:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?