2
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK

Alman yatırımcının gözü Zonguldak'ta

Alman işadamları ile birlikte bölgeye yatırım yapmak amacıyla Zonguldak’ta incelemelerde bulunan işadamı Jan Holterman, "Uygun koşullar olduğunda bölgeye ortaklaşa farklı sektörlerde yatırım yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Alman işadamı Jan Holterman ve beraberindeki işadamları, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen’in davetlisi olarak Zonguldak’a geldi. Alman İşadamı Jan Holterman’ı makamında ağırlayan Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, 2 gündür bölgeyi gezen işadamının ön inceleme gezisi yaptığını söyledi.

Holterman’a bölgenin avantajlarını anlattıklarını belirten Vali Erkmen, "Havaalanına ve limana yatırım yapmak isteyen Alman işadamı Jan Holterman, bizim davetimiz üzerine Zonguldak’a geldi. Ereğli İlçesi’ni gezdi ve burada yapılan İhracatçılar Birliği Meclisi toplantısını izledi. Zonguldak’ın içini, liman ile Ticaret ve Sanayi Odası’nı gezdi" dedi.

Gezinin Çaycuma İlçesi’nde ve havaalanının da bulunduğu Saltukova Beldesi’nde devam edeceğini kaydeden Vali Erkmen, "3 gün sürecek olan ziyarette, kendisine bölgemiz hakkında fikir ve bilgi veriyoruz. Bölgenin avantajlarını anlatmaya çalışıyoruz. Bölgemizde hangi sektörlerde yatırım yapılabileceğini değerlendirecek. Buraya yatırım yapmayı düşünen yatırımcı arkadaşlarını organize edip, nisan veya mayıs ayında çeşitli sektörlerin temsilcilerini alıp buraya getirecek. Umuyoruz ki bu incelemeler olumlu sonuçlanacaktır. Bölgemizde yatırım yapılırsa hepimiz mutlu olacağız" diye konuştu.

Uygun koşulların oluşması halinde bir çok işadamı ile birlikte çeşitli sektörlerde bölgeye yatırım yapabileceklerini kaydeden işadamı Jan Holterman ise, "Almanya’daki ve yurt dışındaki Alman firmaların şubelerinin ofis gibi birbirlerine bağlanmasını öngören bir proje geliştirdik. Bu proje kapsamında Türkiye’ye de şubeler açıp, yatırım yapmayı düşünüyoruz. Vali Yavuz Erkmen de bu projemizi destekliyor. Uygun koşullar olduğunda buraya ortaklaşa farklı yatırımlar yapabiliriz. Bu gezimiz bölgeyi tanıma gezisidir. Daha teknik geziler de olacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2005 Perşembe 12:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?