3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Almanya Saltukova seferleri başlıyor

Batı Karadeniz Bölgesi'nin hava ulaşımının sağlanacağı Saltukova Havaalanı'na 22 Temmuz tarihinde Almanya'dan kalkacak bir uçak inecek.

Bartın, Zonguldak ve Karabük illeri için büyük önem taşıyan Saltukova Havaalanı'na seferler başlıyor. Saltuova Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin, Almanya'nın Düseldorf kentinden kalkacak bir uçağın 22 Temmuz günü Saltukova Havaalanı'na iniş yapacağını belirtti.

Özşahin, "22 Temmuz tarihinde Düseldorf'dan 148 kişilik uçakla Germanya Hava Yolları şirketi sefere başlıyor. Uzun zamandır çalışmalar devam etti. Eksiklikler giderildi. Kimsenin inancı olmaması rağmen, bazı insanların fedakarlıkları ve yurt dışındaki bölgeye olan önemi ve katkısına inananların olmasıyla havaalanı seferlere açılıyor. Batı Karadeniz adına büyük bir önem taşıyan hava alanının böyle bir sefer olması, Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinin turizm açısından da önünü açacak. Havaalanının açılmasıyla birlikte bir sürü sektörde de canlanma olacak" dedi.

Türk Alman İşadamları Dostluk Derneği Yöneticisi Adem Çukur ise, Batı Karadeniz Bölgesi için hayati önem taşıyan havaalanının açılmasının turizm ve sanayiye önemli derece katkı sağlayacağını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 12:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bünni IP: 85.177.106.xxx Tarih : 6.07.2009 22:16:28

hayret germania hava yollari türkiyeye ucmuyor nasil zonguladaga sefer yapacak acaba. germania nin internet sayfasindan bakabilirsiniz