3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Alt geçidin ismi değiştiriliyor

Zonguldak Belediyesi tarafından son derece modern olarak yapılan alt geçidin ismi, insanları yanılttığı gerekçesiyle değiştiriliyor.


Zonguldak Belediye Başkanı Seacaattin Gonca, Zonguldak'ın İstasyon Caddesi'nde bulunan İstasyon Altgeçidi'ni üst tarafından bulunan tren istasyonuna çıktığını zanneden insanları yanılttığı yönünde şikayetler aldıklarını kaydetti. Gonca, insanların trenlerini kaçırdığı söylenen insanların mağduriyetini gidermek amacıyla Alt geçidin ismini değiştiriceklerini belirtti. Karaaelmas Mahalle Muhtarı Şecep Şen'in belediyeye ulaştıracağı dilekçenin ardından ismin değiştirilmesi işlemlerine başlanacağını anlatan Gonca, "Bazı insanlar, trene yetişmek için bu yaptığımız alt geçide yöneliyormuş. Son trenini bile kaçırıp, kimi zaman kentte kalıyor, yada taksi tutatarak evine dönebiliyormuş. Çevre esnaftan bu yönde şikayetler aldık. Ve bu geçidin isminin yanıltabilceğini düşündüğümüz için ismini değiştirmek için gerekli işlemlere başladık. Muhtarımızın vereceği dilekçenin ardından, Karaelmas Mahallesi'ne çıkan İstasyon Altgeçidi'nin ismini Karaelmas Alt Geçidi olarak değiştirmeyi düşünüyoruz" dedi. Çevre esnaf ve mahalle sakinleri, alt geçidin isminde yapılacak düzenleme ile bir çok kişinin mağduriyetining iderileceğini hatırlatarak Başkan Gonca'ya teşekkür etti.
Zonguldak'ın ilk ve tek müzikli ve jenaratörlü alt geçidi olan İstasyon Altgeçidi'nde, sarkıntılık, yan kesicilik, gibi asayiş olaylarına karşı da 2 güvenlik kamerası da bulunuyor. Alt geçidin daha önceki halini de anlatan Gonca, "daha önce bu alt geçitten, analarımız, bacılarımız ve kardeşlerimiz geçmekten korkuyordu. Bu alt geçidi sadece ışıklandırmadık, elektrik kesintilerinde devreye girmesi için jeneratör, müzik yayını için ses sistemi ve asayiş olaylarına karşı da kamera sistemi kurduk. Bölgede böyle modern, güvenli ve teknolojik başka bir alt geçit bulunmamaktadır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 11:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KEMAL YAPINCAK IP: 83.135.137.xxx Tarih : 19.02.2009 16:09:30

harbiden helal olsun ben 40 yasinda biri olarak  yapilan bu hizmet karsizinda saygiyla eyiliyorum niyemi cünkü benim cocukluyum vede gencliyim zamaninda burada sönük lambalar cok pis koku vede kedi büyüklüyünde fareler dolasirdi erkek olarak ben bile oradan gecerken korkardim  ama su an insanlar buradan müsik esliyinde geciyorlarmis harbiden helal olsun