2
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK

Altyapıya önlem

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, ilçelerde yaşanan sağlık, eğitim, içme suyu, kanalizasyon ve yol sorunlarını çözmek için girişimlerin sürdüğünü söyledi. Erkmen, söz konusu sorunları çözmek için bir dizi önlem aldıklarını ifade etti.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Jandarma İl Alay Komutanı Albay Ünal Ayvazoğlu, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Ereğli Kaymakamı Aziz İnci, Alaplı Kaymakamı Celalettin Cantürk ile birlikte Ereğli İlçesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Ereğli ve Alaplı İlçeleri’ndeki muhtarların sorunlarını dinledi.

Vali Yavuz Erkmen, muhtarlara Köy Hizmetleri Müdürlüğü’nün İl Özel İdaresi’nin bünyesine geçtiğini hatırlatarak, bu geçişten sonra hizmetlerin aksamayacağını, aksine daha da hızlanacağını kaydetti. Vali Erkmen, "Bu geçiş sürecinde bazı aksaklıklar yaşanıyor. Ancak bu da en kısa zamanda giderilecek. Bu sorunlar giderildikten sonra hizmetler daha hızlı verilecek. Bu konuda muhtarlarımızın her hangi bir endişesi olmasın" dedi.

Erkmen, devletin Köy Hizmetleri Müdürlüğü’ne bu sene aktaracağı ödeneği İl Özel İdaresi’ne vereceğini belirterek, "Önümüzdeki yıldan itibaren devlet ödenek aktarmayacak. Yapılacak işler Özel İdare bünyesinden karşılanacak" şeklinde konuştu.

Bu sene içinde yollara asfalt yapacaklarını kaydeden Erkmen, "Kağıt üzerinde 200 kilometre asfalt görünüyor. Ancak bu asfalt olan kısım zamanla aşınmış ve asfalt özelliğini kaybetmiş. En kısa zamanda buraların onarımını yapacağız. Bunun için de çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor" dedi.

"İÇME SUYU VE KANALİZASYON ENVANTERİ ÇIKARILDI"

Vali Yavuz Erkmen, il genelinde içme suyu ve kanalizasyonun envanterini çıkardıklarını, çalışmalarını da bu doğrultuda yapacaklarını söyledi.

Erkmen, içme suyu ve kanalizasyona çok büyük önem verdiklerinin altını çizerek, su ve kanalizasyon çalışmalarını hızlandırmak için iki tane kanal kazıcı aldıklarını kaydetti. Kanal kazıcılarının birini Alaplı ve Ereğli İlçeleri’nde görevlendireceklerini vurgulayan Erkmen, "Bundan sonra kanalizasyonlarda büz kullanmayacağız. Çünkü bu konuda masraf çok oluyor işler çabuk bitmiyor. Biz kanalizasyon yapılacak yerleri önce kazacağız, sonra da borularını vereceğiz. İşçiliğini ise köylülere yaptırmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Erkmen, okul onarımları ve sağlıkla ilgili tespit yaptırdıklarını, bu alanda yaşanan sorunlara da en kısa zamanda çözüm bulacaklarını vurguladı. Vali Erkmen, köylerde bulunan sağlık ocaklarında özellikle personel eksikliği yaşandığını, bunun da sözleşmeli personel ve bakanlık atamalarıyla çözmeye çalışacaklarını dile getirdi.

Vali Yavuz Erkmen, muhtarları köylerde bulunan kahvehanelerin erken kapatılması ve buralarda içki içilmememsi konusunda da uyararak, "Buraların çalışma saatleri belirlenmiş. Gece saat 24:00’den sonra kahvehanelerin kapatılması gerekiyor. Ancak belirlenen kurallara rağmen bazı yerler bu kurallara uymuyor, hatta içki bile kullanılmasını izin veriyorlar. Biz bunlara asla izin vermeyeceğiz. Muhtarlarımızın bu konuda daha dikkatli olması gerekiyor" dedi.

Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol ise köylerde önce temizlik ve eğitim konusuna eğilinmesi gerektiğini belirterek, "Temizlik ve eğitim çözülmezse başka sorunlar asla çözülmez" dedi. Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Şen de Alaplı’ya bağlı köylerde özellikle içme suyu konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 14:27:16
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 17:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?