3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ambalajlı ürüne hala alışamadık

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından kırmızı et ve kanatlı et satan yerler denetlendi.

Ereğli Tarım İlçe Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından, Ereğli'de kasap faaliyeti gösteren işyerlerine kırmızı et ve kanatlı et denetimleri gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerde eksiği bulunan kasaplar uyarılarak, eksikliklerini en kısa zamanda tamamlamaları için ikazda bulunuldu.

Denetimler hakkında açıklama yapan Ereğli Tarım İlçe Müdürü Hakan Tekin, "Türk Gıda Kodeksi kırmızı et ve kanatlı et üretimine göre ürünler ambalajlanıp satışa sunulması gerekir. Yaptığımız rutin bir denetlemedir. Şunu belirtmek istiyorum, kasapların ambalajlı et satışlarında sıkıntısı var. Müşteriler ambalajdan değil, dökme olarak almak istiyor. Kasap vermeyince, senden değil başkasından alırım diye baskı yapıyor. Bu durumda gıda terörüne halk neden oluyor. Halkımız kurallara uyacak. Esnafları kanunsuzluk yapmak için zorlamayacak" dedi.

Ereğli'de et parçalama izni gereken iki firmanın olduğunu belirten Tekin, üçüncü firmanın da yolda olduğunu söyledi. Tekin, "Kasaplar izni olan bu iki firma ile çalışabilirler. Sucuklarını bu firmalarda yapmaları mümkündür. Sağlığımız için lütfen yasalara hep beraber uyalım" diye söyledi.

Ereğli Tarım İlçe Müdürlüğünün kırmızı et ve kanatlı et üretim yerlerinindenetimlerinin devam edeceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 16:04:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?