3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ana Maria İslamiyet'i seçti

Sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'ta tanıştığı Türk gencine gönlünü kaptıran Ana Maria adlı genç kız İslamiyet'i seçerek Türk genciyle evlendi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Karamusa köyünde ikamet eden Abdullah Çavuş (24) ile bir yıldan bu yana sosyal paylaşım sitesinde İngilizce olarak yazışan ve konuyu ailesine açarak bir Türk'ü sevdiğini ifade eden Romanyalı Ana Maria Türkiye'ye gelerek Türk genci Abdullah Çavuş ile evlendi.

Abdullah ile bir yıldan bu yana internet aracılığı ile İngilizce olarak yazıştığını belirten Ana Maria, şöyle konuştu: "Bir yıl içerisinde birbirimizi sevdiğimizi anladık ve konuyu aileme açtım. Ailem gayet anlayışlı davrandı ve hep birlikte Türkiye'ye gelerek ailelerimiz tanıştılar ve Şubat ayında nişanlandık. Haziran ayında da evlendik. Dinim Ortodoks Hıristiyan idi eşime İslam dini hakkında sorular sordum. Dini kitaplar okumaya başladım özellikle de mahallede okunan ezan beni çok duygulandırdı ve heyecanlandırdı. Ezan ile kendimi güvende hissediyorum. İslam'ın barış dini olması, sevgi, şefkat ve merhameti öncelemesi İslam dinini seçmemde önemli etken oldu. Eşimi ve ailemi çok seviyorum."

Çaycuma Müftülüğü'ne ailesi ile gelerek İslamiyet'i seçmek istediğini belirten Ana Maria, Müftü Hüseyin Demirtaş ve ailesi nezaretinde kelime-i şehadet getirip Ayla Meryem ismini aldı.

Müftü Hüseyin Demirtaş da, genç kıza şu andan itibaren İslam'a girdiğini belirterek şunları söyledi: "Müslüman oldunuz. İmanınız mübarek olsun. İslam üzerine daima olunuz. Şimdi yeniden tertemiz yeniden doğmuş gibi gıpta edilecek bir insansınız. İslam'a göre, İslam dinini kabul ettiğiniz andan itibaren geçmiş günahlarınızı Allahü Teala'nın bağışladığını Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed müjdelemektedir. İnsanların yanılarak yapacağı günahları ancak Allah affeder. Bunun için ona yalvararak tövbe ve bağış istenerek af dilenilir."

Müftü Demirtaş, Müslüman olan ve adını Ayla Meryem olarak değiştiren genç kıza Kur'an-ı Kerim ile İngilizce olarak İslam'ın anlatıldığı bir dizi kitap hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2011 Pazartesi 18:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?