3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Anadol: Bu bir cinayettir

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) 6 kişinin ölümüyle ilgili kazayı değerlendirerek, olayın bir cinayet olduğunu ileri sürdü.

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, KİT Alt Komisyonu Üyesi ve CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın ile birlikte CHP Zonguldak İl Örgütü’nde basın toplantısı düzenledi. Kemal Anadol, TTK’da 2 gün önce meydana gelen ve 6 madencinin ölümüyle sonuçlanan göçük kazasının cinayet olduğunu iddia ederek, "Adeta normal hale gelen bu iş kazaları, aslında iş cinayetleridir. Bizim gibi politikacılar, gelir başsağlığı diler, taziyelerini bildirirler ama ondan sonra hiçbir şey değişmez. Madenciler de yer üstünün mutluluğu için çalışmaya devam eder. Bu kısır döngüyü kırmak gerekir. Teknolojik yatırım TTK’dan esirgenmektedir. Aldığımız bilgilere göre, bu kazanın da diğerleri gibi bir iş cinayeti olduğu ortaya çıkmaktadır. Neden gaz maskesi yoktur? Neden gerekli eğitim verilmemektedir? Daha da önemlisi, IMF’nin dayatması nedeniyle verilmeyen kadro yüzünden 5 işçinin yapacağı işi iki işçi yapmak zorunda kaldığı için, bu iş cinayeti meydana gelmiştir. Ancak anlaşılıyor ki, Zonguldak’ın bu kısır döngüden kurtulması, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarından, Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığından Türkiye’nin kurtulmasına bağlıdır. Türkiye, AK Parti’den ve bu iktidardan kurtulmadıkça, Zonguldak’ın da kurtulması mümkün değildir" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın ise, Zonguldak’ın kumpanyalar dönemini yaşadığını söyleyerek, "Başbakan, Yüksek Denetleme Kurulu talebiyle KİT Üst Komisyonu’na, TTK’da kömür çıkaran kazmacıları özelleştirmek için öneride bulundu. Hükümet lağımcıları özelleştirdi, kömür yıkamayı özelleştirdi, elimizde iki iş kolu kaldı. Biri domuzdamcı diğeri de kazmacıydı. Şimdi kazmacıları özelleştirmek için öneride bulundu. Biz gene elimizden geleni yapacağız" diyerek eleştiride bulundu.
Açıklamalardan sonra, Kemal Anadol ve Harun Akın, beraberindeki partililerle kazanın meydana geldiği TTK Karadon İşletmesi’ne giderek incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2005 Pazar 01:19:24
Güncelleme :25 Haziran 2005 Cumartesi 13:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?