3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Anadolu'nun Kırkpınar'ında start verildi

Türkiye'de ilk defa verilecek Altın Kısbet ödülü Kozlu yağlı güreşleri için start verildi.

Geleneksel hale getirilen Anadolu'nun Kırkpınar'ı olarak anılan 19. Geleneksel Kozlu Yağlı Güreşleri Dağköy yayla Şenlikleri 10 Ağustos Pazar Günü saat 09.30 da Dağköy Hacı Kadir Duyar Güreş ve Şenlik alanında yapılacak.

Anadolu'da düzenlenen en büyük yağlı güreş turnuvası olarak nitelendirilen Kozlu Yağlı güreşleri ve Dağköy Yayla Şenliklerine tanınmış birçok başpehlivanın katılacağı bildirildi. Güreş müsabakalarına TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar'ın yanı sıra çok sayıda protokol erkanının katılması bekleniyor.

Kozlu yağlı Güreşleri ve Dağköy Yayla Şenlikleri için açıklama yapan Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, "Üç dönümlük araziye kurmuş olduğumuz güreş alanında, 10 binlerce güreş seyircisini bir arada bulundurmayı ve onlara unutulmaz bir gün yaşatmayı arzu etmekteyiz. Dağköy Güreş ve Şenlik alanı bundan böyle çimlendirilmiş meydanıyla bölgemizde sportif faaliyetlere ve şenliklere ev sahipliği yapacaktır. Sporun sevgi, barış ve kardeşlik olduğu günümüzde halkımızın güreş sporuna doyması şenliklerle eğlenmesi, hemşerilerimizle bir araya gelinmesi yılda bir kez de olsa bizleri mutlu edecektir. Bu organizasyonda Bizleri yalnız bırakmayan TBMM başkanımız Sn Köksal Toptan'a ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Doğal güzellikleri ile havası, güneşi, denizi ve ulaşım kolaylığı ile Dağköy Hacı Kadir Duyar Güreş ve Şenlik alanı bundan böyle Anadolu'nun Kırkpınarı olacaktır. Hepimiz doğduğumuz ve değer verdiğimiz güzel topraklarımıza özlemini bir şekilde gideriyor, bizde hemşerilerimizle bir arada olacağız. Tüm Zonguldaklıları güreş müsabakalarına ve yayla şenliklerine davet ediyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 16:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?