3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ankara'nın boğucu havasından köye

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan Zonguldak'ın Kozlu beldesine bağlı köylerine ziyaretler gerçekleştirdi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan bir dizi açılış ve ziyaretler için geldiği Zonguldak'ta köy ziyaretleri gerçekleştirdi. Toptan, Zonguldak'ın Kozlu beldesine bağlı Kızılcakese ve Uzungüney köylerine ziyaretler gerçekleştirerek köylülerin dertlerini dinledi.

Ziyaretlere Toptan ile birlikte Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer ve sendika yöneticileri katıldı. Toptan, yoğun kalabalık ile karşılandığı Kızılcakese köyünde köy halkı ile bir araya gelerek köyün başta gelen sorunlarını dinledi. Köy muhtarı Nedim Kaymak, Toptan'a köy sorunları hakkında bilgiler verdi.

Köyün en büyük sorunlarının başında kanalizasyon sorunu olduğunu ifade eden Kaymak, şunları söyledi: "Her köyde olduğu gibi köyümüzde de bazı sorunlar var. Köyümüzün en büyük sorunu ise kanalizasyon sorunudur. Daha sonra köyümüzün gençleri işsizdirler. İş bulamadıkları için çalışamamaktadırlar. Köyümüzde önceden sağlık ocağı vardı ancak kapatılması nedeniyle, tedavilerimizi komşu köydeki sağlık ocağında veya hastanelerde oluyoruz. Köyümüzün gerekli sorunlarını çözmeniz için sizden destek bekliyoruz."

Önceki dönemlerde köylerin daha çok sorunları olduğunu ve Türkiye'nin her geçen gün modernleştiğini söyleyen Köksal Toptan ise muhtar Kaymak'ın sözlerine şu şekilde cevap verdi: "Fırsat buldukça Zonguldak'a gelmeye, kırsal kesime gidip köydeki hemşerilerimizle dertleşmeye, konuşmaya imkan bulmaya geliyorum. Doğrusunu isterseniz Ankara'nın boğucu havasından buralara gelmek insanı bir manada dinlendiriyor. Burada ne kadar çok dert dinlersek dinleyelim ama bizi yormuyor. Devletin o büyük işleri dediğimiz işleri çözmeye sıra geldiğinde insan yoruluyor. Fiziki bakımdan yorgunluk olsa bile zihnen buralarda dinlenme imkanı buluyoruz. Muhtar ve köylü arkadaşlarımız kanalizasyon sıkıntısını dile getirdiler. Bu çok önemli bir eksikliğin ortaya konulmasıdır ama bize ilerisi için çok ümit veren bir gelişmedir. Demek ki artık Türkiye o noktaya geliyor. Kırsal kesimi ile kentsel boyutuyla bu modernleşme, çağdaşlaşmadır. Elbette Türkiye'nin modernleşme ve çağdaşlaşma konusunda Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma konusunda hala sıkıntıları ve eksikleri var. Türkiye onları tamamlamaya çalışıyor. Bunlarda tamamlandıkça yeni bir takım problemler ortaya çıkıyor."

Türkiye'nin diğer ülkelerden büyük olduğunu ifade eden Toptan, Türk yöneticisi olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Herkesin Türkiye'den bir şeyler beklediğini belirten Toptan, "Ben başka ülkelere de gidiyorum. Oralara baktığımız zaman Türkiye daha büyük görünüyor. O zaman insan Türk olmaktan, Türkiye'nin bir yöneticisi olmaktan gurur duyuyor, mutluluk duyuyor. Daha yeni Ukrayna'ya gitmiştim. Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yusçenko, benden Fener Rum Patriği'nin Ukrayna'ya gelmesi için ikna etmemi söyledi. Bu benim Köksal Toptan olarak gücüm değil, Türkiye olarak bizim gücümüzdür. Herkes bizden bir şeyler bekliyor, bir şeyler umuyor. Ondan önce Azerbaycan'daydım. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bana Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki maçlarında Türkiye galip geldiği zaman, 'Bakü'nün sokakları İstanbul'un sokaklarından farksız oluyor' dedi. En son Almanya maçını izlerken Ukrayna'daydık. Ukraynalı gençler, maçları kazandığımızda bizim kadar sevindiler. Böyle bir Türkiye önümüzdeki süreçte sıkıntı ve dertlerini aşacak. Daha modern daha büyük bir ülke haline gelecek" diye konuştu.

Ziyaretlerde Toptan'ın korumaları tarafından köy çocuklarına TBMM yazılı tişört ve şapka ile oyuncak hediye etti. Ziyaretlerde ise köy halkı tarafından Toptan'a çeşitli ikramlarda bulunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 09:01:46
Güncelleme :5 Temmuz 2008 Cumartesi 09:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?