3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Anketten sürpriz sonuçlar çıktı

İhlas Haber Ajansı’nın seçim sayfasında adayların tanıtıldığı sayfada yayınlanan anketlerde sürpriz sonuçlar ortaya çıkıyor.

Devam eden anketlere göre, Ak partili başkan adaylarının yanı sıra bazı CHP, MHP ve SP’li adaylarında yarışta iddialı olduğu görülüyor.
İhlas Haber Ajansı tarafından belediye başkan adaylarının tanıtıldığı ve seçmenleri ile buluştuğu seçim sayfasında yayınlanan anketler de seçmenlerin yoğun ilgisini görüyor. Seçime günler kala doruklara ulaşan siyasi rekabet, her gün binlerce kişinin girdiği seçim sayfasındaki anketlerde de gözüküyor. www.iha.com.tr adresinden ulaşılması mümkün olan seçim sayfasında Zonguldak’ın merkezindeki, il, ilçe ve belde belediye başkanlarına yönelik yapılan anketlerde sürpriz sonuçlar da yer alıyor.
Bu seçimlere göre, Zonguldak Merkez Belediye Başkan Adayları arasında Ak Partili Secaattin Gonca, yüzde 23.2 oranla birinciliği göğüslerken, CHP’li İsmail Eşref, yüzde 18.9 oranında kalırken, Selahattin Gülay’lı MHP’nin oy oranın ise yüzde 13.9’a ulaştığı görülüyor. BBP adayı Kemal Çakar yüzde 12.2, SP adayı Necmettin Aydın yüzde 11.2, DP adayı, Hamza Kara yüzde 10.6, DSP adayı Sezai Öztürkoğlu, 10 oranında oy aldığı gözlemlenirken, Bağımsız aday Fahri Bozbaş’ın ise henüz oyu bulunmuyor


ALAPLI’DA SÜRPRİZ SP’DEN
Ankete göre ilçelerde sürpriz sonuçlar ortaya çıkıyor Buna göre, Alaplı ilçesinde Alaplı ilçesindeki Ak partili aday Ahmet Tosun açık ara yarışı önde götürüyor. SP adayı İrfan Durgut ikinci sırada yer alırken, CHP’li aday Muhabbet Tezel ise ancak üçüncü sırada yer aldı. Buna göre, adaylar ve oy oranları şöyle oluştu:
“Ak Partili Ahmet Tosun, yüzde 42.2, SP’li İrfan Durgut yüzde 17.7, DP’li Nevzat Çimenoğlu yüzde 14, CHP’li Muhabbet Tezel yüzde 13.3, MHP’li Lütfü Kılıçer, yüzde 12.8. DSP’nin adayı Yaşar Önelge’nin ise henüz oyu bulunmuyor.”


ÇAYCUMA’DA MHP ÖNDE
Çaycuma ilçesinde MHP’li aday büyük bir sürpriz yaparak ilk sırada yer alırken, büyük fark bekleyen Ak Partili Belediye Başkanı Mithat Gülşen ikinci sırada, İşadamı Zeki Yurtbay’ın desteklediği Tümer Peker’in ise üçüncü sırada yer alıyor. Adaylar ve oy oranları şöyle oluştu:
“MHP’li Hayri Şentürk, yüzde 28.3, Mevcut belediye Başkanı ve Ak Partili Mithat Gülşen yüzde 23, CHP’li Tümer Peker yüzde 17.4, DP’li Yalçın Gün yüzde 16.6, SP’li Mustafa Var yüzde 14.3, DSP’li Sezai Saka, yüzde 0.4 oranında.”


EN BÜYÜK SÜRPRİZ DEVREK’TE
Ankette ise en büyük sürpriz, Devrek ilçesinde yaşanıyor. SP Adayı Mehmet Özmekik, büyük bir oy farkıyla önde gidiyor. Özcan Ulupınar ise ikinci sırada yer alıyor. Sonuçlara göre şöyle oluştu:
“SP adayı Mehmet Özmekik yüzde 50.9, Ak Partili Özcan Ulupınar yüzde 21.3, CHP’li Halil Kodaman yüzde 16.1, DP’li Baki Bayramusta yüzde 11.5, MHP’li Erdal Çolak yüzde 0.2, DSP’li Aytekin Opus yüzde 0.1.” Gökçebey ilçesinde ise sıralama şöyle oluştu:


“Saadet Parti’li Nazikar Tülibaş yüzde 27.2 oy oranıyla önde gidiyor. Sadettin Etçibaşı yüzde 26.6 oranla ikinci sırada, Mevcut belediye Başkanı ve CHP’nin adayı Zeki Kılınçarslan yüzde 24.4 oranıyla üçüncü sırada yer alıyor. Dördüncü sıradaki Ali Gücük’ün ise yüzde 21.7 oranında bulunuyor. Son sırada yer alan DSP’nin adayı Abdullah Kayabaş’ın ise hiç oyu bulunmuyor.”


EREĞLİ’DE POSBIYIK SÜRPRİZİ!
Kdz. Ereğli’de ise şuana kadar çıkan anket sonuçlarında ise şaşırtan sonuçlar yer alıyor. Sıralamaya göre, 3 dönemdir Belediye Başkanlığı yapan ve ilçenin oyunun yarısından çoğunu almayı başaran Halil Posbıyık’ın şuana kadarki sonuçlarda 3. sırada yer alması dikkat çekiyor. Milletvekilliği yapan ve DSP’den Belediye Başkan Adayı olan Tahsin Boray Baycık’ın ise ikinci sırada yer aldığı anket sonuçları ise şöyle:


“Ak Partili Yüksel Balcı, yüzde 15 oy oranıyla ilk sırada yer alıyor. DSP’li Belediye Başkan Adayı Tahsin Boray Baycık, yüzde 16.7 oranıyla ikinci, CHP’li Halil posbıyık ise yüzde 16.5 oranıyla üçüncü, SP’li Salih Dönmez yüzde 14.6 oy oranıyla dördüncü, DP’li Kamuran Ayyıldız yüzde 13.7 oranıyla beşinci, MHP’li Metin kara ise yüzde 12.1’lik oranla altıncı sırada bulunuyor. TKP’li Hulisi Sevimli’nin ise henüz oyu bulunmuyor.”
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 18:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?