3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Annesini hastaneye sırtında götürüyor

(ÖZEL HABER) FELÇLİ ANNESİNİ DİYALİZ MAKİNESİNE SIRTINDA GÖTÜRÜYOR

Evlerine giden tek yolun merdivenlerden oluşması sebebiyle 42 yaşındaki Mustafa Büyüktepe, 69 yaşındaki felçli ve diyaliz hastası annesini diyaliz makinesine sırtında taşıyarak götürüyor.

Zonguldak'ın Karaelmas mahallesinde oturan 42 yaşındaki Mustafa Büyüktepe, bir yıl önce felç geçiren, daha sonra da böbrekleri iflas eden 69 yaşındaki annesi Melahat Büyüktepe'yle 26 yaşındaki psikiyatri hastası kardeşi Murat'a bakıyor. 22 yıl önce, terhisine bir ay kala babasını kaybeden ve terhisinden sonra babasının öldüğünü öğrenen Mustafa Büyüktepe, evlerinin önünde bulunan tek yolun merdiven olması sebebiyle bir yıldır annesini sırtında taşıyor. Haftada 2 gün annesini diyalize götürdüğünü belirten

Mustafa Büyüktepe, "Annem önce felç geçirdi. Sonra böbrekleri iflas etti. Evin önünde yol bulunmamasından dolayı araç giremediği için bir yıldır haftada 2 kez annemi Ata diyaliz merkezine sırtımda taşıyarak götürüyorum. Araçlar evin en fazla 300 metre yakınına kadar gelebiliyor. Kış aylarında ne yapacağız, onu bilmiyorum" dedi.

Güçlükle konuşan anne Melahat Büyüktepe de, "Bir yıldır ayaklarım tutmuyor, böbreklerim iflas etti. Hastaneye ve diyalize gitmek için arabaya kadar oğlum sırtında taşıyor. Normal günlerde de akşama kadar evde kapalı kalıyor, dışarı çıkamıyorum" diye konuştu.

Annesinin zaman zaman hastalandığını ve diyaliz merkezinin yanı sıra hastaneye götürmek için de araca kadar sırtında taşıdığını kaydenen Mustafa Büyüktepe, belediyenin açacağı 300 metrelik yolla sorunun çözüleceğini ifade ederek, yetkililerden yardım istedi.

Mustafa Büyüktepe'nin 26 yaşındaki kardeşi Murat Büyüktepe de konuşmakta zorlanırken sürekli ellerini ovalayıp dönüyor.

(ÖZEL HABER) FELÇLİ ANNESİNİ DİYALİZ MAKİNESİNE SIRTINDA GÖTÜRÜYOR
(ÖZEL HABER) FELÇLİ ANNESİNİ DİYALİZ MAKİNESİNE SIRTINDA GÖTÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2009 Pazar 16:59:05
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 00:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?