3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Antik kentin getirdiği dostluk

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde süren antik kent kazı çalışmaları Filyos beldesi ile Yunanistan'ın Tihero şehrini yakınlaştırdı.

Kardeş kent için ön protokolün imzalandığı gecede Türk ve Yunanlılar, köçekler eşliğinde eğlendi.
Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Belediyesi tarafından ön protokolün imzalanması ve iki ülkenin dostluğunun geliştirilmesi amacıyla beldede eğlence düzenlendi.

Çapari Restaurant'ta düzenlenen geceye, Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç, Gelik Beldesi eski Belediye Başkanı Şevket Yavuz, Filyos Belediye Başkanı Hilmi Uzun, Profesör Sümer Atasoy, Tihero Kenti Belediye Meclis Başkanı Dimos Kazakis, Kültür Danışmanı Tananis Kungulos, her iki belediyenin personeli ile çok sayıda davetli katıldı.

Gündüz antik kentte yapılan gezi ve incelemelerin ardından düzenlenen gecede, Yunan ve Türk davetliler halk oyunu ekiplerinin gösterilerini ilgiyle izledi. Uzun süre dans eden davetliler ilginç köçek gösterilerin izledi. Köçeklerle birlikte oynayan Yunanlılar, köçeklerin oryantal dansına alkış tutarak eşlik etti.

Tihero Belediye Meclis Başkanı Dimos Kazakis ve Kültür Danışmanı Tanasis Kungulos gecede zeybek oynayarak davetlilerin ilgi odağı oldu. Gecenin sonunda başkan Uzun, Tihero şehri heyetine madenci heykeli, kömür saati, dünyaca ünlü Devrek bastonu, belediye flaması, Türk Bayrağı, Zonguldak'ı tanıtan CD ve çeşitli broşürlerden oluşan hediyeler verdi.

Tihero Belediye Meclis Başkanı Dimos Kazakis ise Filyos Belediye Başkanı Hilmi Uzun'a davetlerinden ve yakın ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 14:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?