3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Arı ve çilek yetiştiriciliği dersi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Tarım Müdürlüğü tarafından Soğanlı Yörük Köyü vatandaşlarına arı ve çilek yetiştiriciliği hakkında ders verildi.


Kdz. Ereğli Tarım İlçe Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Soğanlı Yörük Köyünden gelen talep üzerine vatandaşlara arıcılık ve çilek yetiştiriciliği hakkından eğitici bilgiler verildi. Tarım Müdürlüğü tarafından verilen derse ilgi gösteren vatandaşlara civar köyden de katılanlar oldu.

Arıcılık hakkında Tarım İlçe Müdürlüğünde görevli Rıza Taşçı, arı yetiştirme, bakım gibi konuları vatandaşlara anlattı. Tarım İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi İmdat Aydın çilek yetiştiriciliği hakkında bilgiler verdi. Çilek yetiştiriciliği dersinde bayanların ilgisi gözlerden kaçmadı. Çilek yetiştiriciliği hakkında birçok konu öğrenen vatandaşlar bu derslerin kendilerine büyük bir yarar sağladığını söyledi.

Köylerde düzenlenen dersler hakkında bilgiler veren Ereğli Tarım İlçe Müdürü Hakan Tekin, “Köy halkının ilgisinden çok memnun kaldık. Çok sayıda insan vardı. Civar köylerden ve mahallelerden gelen vatandaşları gördük. Bu bizi daha çok sevindirdi. İlgi gayet yüksekti. Önümüzdeki hafta yine biz bu köydeyiz. Önce fındık daha sonra sera daha sonrada hayvan sağlığı ile ilgili bu derslerimize devam edeceğiz” dedi.


Soğanlı Yörük Muhtarı İsmail Karaman ilçe tarım müdürlüğüne müracaatta bulunduklarını söyleyerek, “Köyümüzde seracılık, çilek, fındık, arıcılıkla ilgili teknik bilgiler vermeleri için sağ olsunlar teknik eleman ve görevli arkadaşlarımız geldiler. Bu akşam güzel bir ders verildi. İnşallah bu derslerimizin periyodik olarak devam etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Gerçekleştirilen dersler sonunda vatandaşlar ders veren tarım mühendislerine karşılaştıkları sorunları anlatarak uzunca bir süre problemleri tartıştılar.

İha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 15:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?