3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Arıtma tesisi 'otomatik' olacak

Zonguldak’ın Türkali köyünde 29 Mart Yerel seçimlerinden sonra köy halkına yapacakları işler için söz veren Köy Muhtarı Ahmet Terlemiş ilk iş olarak köyün eski ve kullanılamayan arıtma tesisi ile kanalizasyon çalışmalarını yapmaya başladı.

Zonguldak Valiliği İl Özel İdaresi tarafından açılan bir ihale sonucunda 90 bin TL ödenek çıkaran bir firma ihaleyi alarak çalışmalarına başladı. Öncelikle köyün altyapısını değiştirmeye çalışan Terlemiş Merkez Mahallesi’nden başlayarak arıtma tesisine kadar olan güzergahı tamamı ile borularla döşeyerek, sahilden gelen alt yapı çalışmalarının son durağı ise arıtma tesisinde gerçekleşti.


Batı Karadeniz Bölgesi’nin en önemli sahil merkezlerinden olan ve il genelinde turizm bakımından mavi bayrak kategorisine girmiş Türkali köyünde, atıl hale gelen arıtma tesisi modern haline getirilip “Otomatik Tesis” konumuna getirilmeye çalışılıyor. Arıtma tesisine gelen borular buradan birleştirilerek tesise bağlandı. İhaleyi alan firma ise Arıtma Tesisi’nin eski ve çürüyen kısımlarını da yok ederek yerine yeni kablo bağlantılarını ve elektrik devrelerini de ilave etti. Türkali Köyü Muhtarı Ahmet Terlemiş ise çalışmaları yakından takip ederek Arıtma Tesisi hakkında bilgiler verdi. Muhtar Terlemiş, “ Köyümüz turizm bakımından Zonguldak ilinde önemli derecede bir potansiyele sahip olup dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerimizin sahilimizde keyifli dakikalar geçirmesi için Köy İhtiyar Heyeti ile bir karar aldık. Önceden bu tesis köyden gelen atık suları arıtamıyordu. Ayrıca gelen su buradan direk dereye ve ardından da denize aktığı için sıcak havalarda kötü koku vermesi sonucunda biz bunu Zonguldak Valiliği’ne Köy İhtiyar Heyetimizce kararlaştırıp bu işi resmiyete dökülmesinin ardından İl Özel İdaresi Arıtma Tesisi için ihale açtı. İhale sonucunda en yüksek miktarı veren firma bu işi alması sonucu çalışmalarımız başladı. Yaz sezonumuz başlamadan burayı tamamı ile yenileyip modern hale getirmeyi ve çevreye zarar vermemesi için çalışmalarımız olacak. Yerli ve yabancı turistlerimizi turizm bölgesi olan bu şirin köyümüzde ağırlamaktan gurur vereceğine inanıyorum. Arıtmamız artık her şeyi değiştirilerek ‘Otomatik’ hale gelecektir” diye konuştu.


Arıtma tesisi için planlanan her iş bitirilmiş olup yenilenen tesis artık “Otomatik Tesis” konumunu alacak.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 10:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?