3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Arızalanan ambulansa soruşturma

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü, çevre yolunda meydana gelen kazada eşinin gözü önünde kamyon çarpmasıyla ağır yaralanan Yakup Öztürk'ü almaya gelen ambulansın arızalanması olayı ile ilgili soruşturma başlattı.


Soruşturma sonucunda ambulansın geriye giderken vites piminin çıktığı tespit edildi.
Kaza, Zonguldak merkezinde yeni yapılan çevre yolunda meydana geldi. Yaya geçidi olmaması ve tahtadan yapılan merdiven şeklinde basamaklardan geçmek isteyen Yakup Öztürk'e (79) sürücü Özdemir K. idaresindeki 34 UJ 4042 plakalı kamyon çarpmıştı. Ağır yaralanan Öztürk de gelen ambulansa taşınırken ambulans arızalanmış ve olay yerine gelen başka bir ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.


Ambulansın arızalanması nedeniyle hastanın sedyeden sedyeye taşınması ve vakit kaybı olması nedeniyle hastanın yaşamını kaybettiği yönündeki eleştiriler üzerine Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldı. İhmalin bulunup bulunmadığı araştırılan olayda, olay yerine ilk ulaşan ambulansın geriye giderken vites piminin çıkması sonucu arızalandığı tespit edildi. Arızaya rağmen yaralının hastaneye götürülmesinde bir gecikme yaşanmadığını belirten yetkililer tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Olayda ilk çağrı 12.39'da gelmiştir. İlk ambulans saat 12.41 sıralarında olay yerine hareket etmiş ve 4 dakikada olay yerine ulaşmıştır. Ambulans sürücüsü olay yerinde aracı geri alırken vites pimi çıkmış. Araç hareket edememiş. O esnada başka bir ambulansı sevk etmek üzere olan 112 Merkezi tarafından Atatürk Devlet Hastanesi'ne hasta götüren ve bağlı bulunduğu Bakacakkadı İstasyonu'na seyir halinde bulunan olay yeri yakınlarındaki diğer ambulans kaza yerine yönlendirilmiştir. Diğer ambulans iki dakikada olay yerine gelmiş ve hasta hastaneye doğru yola çıkarılmıştır. Bir gecikme olmamıştır."

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 16:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal yapincak IP: 89.244.225.xxx Tarih : 17.10.2008 16:27:16

vah benim TÜRKIYEM vah söylüyorlar ya hani ilerlemistik büyümüstük güclü büyük bir ülke olmustuk evet olduk ama yalnisca laf ta olduk ilk yardima giden ambulans arizalaniyor TÜRKIYE de insanlar benim bildiyim sansina yasiyorlar ah TÜRKIYEm ah daha cok ekmek yememis gerek cok