3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Arkadaşını kurtardı kendi kayboldu

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesi'nde midye avladıkları sırada küçük balıkçı teknesinin alabora olması sonucu denizde kaybolan İbrahim Karabel'i arama çalışmaları sürdürülüyor.

Karabel'i arama çalışmalarını sahilden izleyen ağabeyi Necmi Karabel, 3 çocuk babası ve Çaycuma'da esnaflık yapan kardeşinin denize tekneyle açılmayı çok sevdiğini, yüzmeyi çok iyi bildiğini söyledi.

Ağabeyinin dalgalara da alışık olduğunu anlatan Necmi Karabel, ''Kardeşimin içinde bulunduğu tekne, kurtulan kişilerin anlattığına göre, dalga nedeniyle aniden alabora olmuş. Bu sırada herkes ters dönen tekneye tutunmuş. Ancak, o sırada tekrar dalga vurması üzerine tekneye tutunan 5 kişi sürüklenmiş. Bu sırada kardeşim, yanındaki Uğur Köktürk'ün tekneden uzak bir yere sürüklendiğini fark etmiş. Yanına yüzerek gidip onu teknenin bulunduğu alana doğru ittiği sırada kendisi dalgaların arasında kaybolmuş. Kardeşim, arkadaşının hayatını kurtardı ama kendi kayboldu. Arkadaşları da kardeşim için aynı şeyi yapardı'' dedi.

Haberi alır almaz alabora olan teknedeki vatandaşları kurtarmak için açılan başka balıkçı teknesinin sahibi Zeki Kaçar ise, "Kahvede oturuyorduk. Tekne battığı haberi aldık. Kurtarmaya gittik. 4'ünü çıkardık. Hepsi şoktaydı. Soğuktan konuşamıyorlardı. Öteki arkadaşlarını sorduk, 'arkadaşımız boğuldu' dediler. Kurtardığımız kişileri hastaneye gönderdiler" diyerek yaşanılanları anlattı.

Bartın'ın Amasra ilçesindeki Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 2 dalgıcın yanı sıra sivil dalgıçlarla birlikte toplam 6 balık adamın katıldığı arama çalışmalarına çevredeki balıkçılar da tekneleriyle yardımcı olmaya çalışıyor. Terliği bulunan İbrahim Karabel'e ise aradan geçen 24 saate rağmen henüz ulaşılamadı.

Beldede Mendirek mevkisinde, yaklaşık 300 metre açıkta balıkçı teknesiyle midye avlayan Taşkın Yankın (27), Uğur Köktürk (49), Fahri Sağıroğlu (25), Yılmaz Adar (49) ve İbrahim Karabel'in (45) içinde bulundukları tekne, dalga nedeniyle alabora olmuş ve ters dönen tekneye tutunan Yarkın, Köktürk, Sağıroğlu ve Adar, olayı görerek limandan tekneleriyle çıkan balıkçılar tarafından kurtarılmış, dalgalara kapılan Karabel ise denizde kaybolmuştu.

Sahilde kurtarma çalışmalarını izleyen yakınlarının ümitleri tükenirken, hava kararınca arama çalışmalarına ara verileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 19:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?