3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Armutçuk işçileri kurban kesti

ARMUTÇUK İŞÇİLERİ KURBAN KESTİ

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi'nde çalışan maden işçileri yeni açılan kömür üretim ayağında kazasız belasız çalışma dileğiyle kurban kestiler.

Kuyu başında yapılan kurban kesim törenine; TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, TTK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İstek, GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Armutçuk Müessese Müdürü Ömer Demir, Armutçuk Müessese yöneticileri ve maden işçileri katıldı.

Kurban kesiminden önce GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, kurban kesim töreninin amacını belirten konuşmasının ardından TTK Genel Müdürü Burhan İnan ve GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, yaptıkları konuşmada yeraltı madenciliğinde en önemli unsurun can güvenliği olduğunu vurgulayarak, önce gerekli tedbirlerinin alınmasını ve ardından böyle etkinliklerle moral ve maneviyatın güçlendirilmesinin önemli olduğunu belirttiler. TTK Armutçuk Müessesesi Kuyu başında yapılan kurban kesim törenin ardından harici servislerde çalışan işçileri ziyaret eden GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Toplu Sözleşme Süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Alabaş, işyerlerini ziyaretinde, ülkenin kalkınmasında öncü güç olan Türkiye Taşkömürü Kurumu'na eskiden olduğu gibi bugün de ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bugün dünya üzerinde yaşanın en büyük çatışmaların enerji paylaşımı odaklı olduğunu söyleyen Alabaş, ülkenin coğrafi konum itibarıyla da bu yaşananlardan etkilendiğini söyledi.

ARMUTÇUK İŞÇİLERİ KURBAN KESTİ
ARMUTÇUK İŞÇİLERİ KURBAN KESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2011 Salı 16:27:02
Güncelleme :28 Haziran 2011 Salı 16:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?