3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Armutçuk'ta kura çekimleri

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) alınacak 3 bin işçi için düzenlenen mülakatların ardından 18 Kasım’da başlayan kura çekimlerine devam edilirken TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen ile GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, kura çekimlerini izledi.


TTK Armutçuk Müessesesi’ne başvuruda bulunan ve mülakatları kazanan 2 bin 284 kişiden 285’i çekilen kurayla bu müessesede işbaşı yapmaya hak kazandı.


TTK Armutçuk Müessesesi’nde gerçekleştirilen kura çekimini TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, TTK Genel Müdür Yardımcısı Çetin Onur, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, TTK Armutçuk Müessese Müdürü Aslan Yazıcı ve müessese yöneticileri, İş-Kur İl Müdürü Cemal Yiğit, GMİS Genel Başkan Yardımcısı Rahmi Yaman, GMİS’in Armutçuk, Merkez ve Kozlu Şubeleri Başkan ve yöneticileri de izledi.


Kura çekimleri sırasında bir açıklama yapan TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, “Kura çekiminden sonraki aşama, kurada kazananlar hastaneye sevk edilecekler ve heyete girecekler. Akciğer filmleri çekilerek sağlık kontrolünden geçecekler. Ve sağlık kontrollerinden geçenler 1 Ocak 2009 tarihinde işbaşı yapacaklar” dedi.
DAĞDELEN: KÖMÜR YOK SATIYOR
Ocak 2009’da işbaşı yapacak 3 bin işçinin performansına bakılarak yeniden işçi talebinde bulunacaklarını belirten Dağdelen, “TTK’nın yaşaması gerekiyor. TTK’nın yaşaması demek Zonguldak’ın yaşaması demek. Dolayısıyla TTK’yı yaşatmak için herkes çaba göstermelidir. Çalışmayan adama hiç kimse müsamaha göstermemelidir. Çalışmayanı gören-bilen kişi bizlere bildirmelidir.

Hakkında gerekli işlemi yapmalıyız. Bizim işçimiz çalışkandır. Ama arada bunu istismar edenler çıkacaktır. Biz bunlara hiçbir şekilde müsamaha etmeyeceğiz. Bundan sonra tekrar işçi talebi, işe alınacak 3 bin kişinin randımanına bağlıdır. Biz Hazine’ye diyeceğiz ki ‘3 bin işçi aldık, randımanı şu kadar artırdık, hazırlıklarımız şu aşamaya geldi, şu kadar daha işçi alırsak üretimi daha artıracağız’ diyeceğiz. Kömür bugün yok satıyor. Kömür önemli bir enerji kaynağıdır ve bu kaynak Zonguldak’ta vardır. Ama bütün mesele gerekli yatırımların yapılmasıdır. Bunun için de Devlet Planlamayla, Hazine’yle, Bakanlıkla gerekli diyaloglarımızı sürdürüyoruz. Bütün mesele çalışmak, çalışmak, çalışmaktır. Sendika başkanına ve sendika yönetimine de teşekkür ediyorum. Onlar da çalışmayan kişiye kesinlikle müsamaha edilmeyeceğini söylüyor” dedi.


DENİZER: ŞAİBESİZ BİR İŞÇİ ALIMI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer de, “Bugün Armutçuk’ta kura çekimleri yapılıyor. Yarın Amasra’da, Pazartesi ve Salı günü de Karadon’da kura çekimleri yapılacak. Karadon’da alınacak işçi sayısı fazla olduğu için ikiye bölündü ve Pazartesi-Salı günleri kura çekimleri tamamlanacak. Bu işçi alımları şaibesiz, dedikodusuz olarak gerçekleştiriliyor. Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum. İşçi alımları devam edecektir. Ama üretimi artırmak şartıyla. İşçi alımına ve tertemiz bir alımı gerçekleştiren başta Genel Müdürümüz olmak üzere katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.


İş-Kur İl Müdürü Cemal Yiğit de Başbakan’ın işçi alımını açıklamasının ardından TTK Genel Müdürlüğü ile irtibata geçtiklerini ve her türlü kolaylığı sağlayacaklarını ilettikleri belirterek, “Şaibesiz bir işçi alımını gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 13:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?