3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Asfalt tesisinin sökümü tamamlandı

Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'nde sahil kenarında kurulu bulunan ve mahallelinin rahatsızlığı üzerine taşınması gündeme gelen asfalt tesisinin sökümü tamamlandı.


Kozlu Beldesi, Sahil Yolu'nda kurulu bulunan Asfalt tesisinin, çıkardığı gaz ve dumanlar nedeniyle mahallelinin şikayetlerine hedef olması üzerine, kıyı şeridinde bulunduğu gerekçesiyle sökülerek başka yere taşınması kararı alınmıştı.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın göreve seçilmesinin ardından girişimleri ile sökümüne başlanan tesisler, taşınacağı yeni yerde de tepki görmüş ve tesisin söküm çalışmaları yavaşlamatılmıştı. Sorunun aşılması üzerine asfalt tesisinin Ereğli Yolu üzerindeki Çatak mevkiine taşınması için çalışmalara hız verildi. Asfalt Tesisi Sorumlusu Hasan Yirmibeşoğlu, Çevre ve Orman Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve İl Özel İdare Müdürlüğü'nden uzman kişilerin oluşturduğu heyet tarafından yeni alanın incelendiğini ve herhangi bir soruna rastlanılmadığını kaydetti.

Bugün iş makineleri ve vinçlerle söküm çalışmalarının yapıldığını anlatan Yirmibeşoğu, "Bugün söküm çalışmalarına başladık. Bugün söküm çalışmalarını tamamlamayı ve 10 gün içerisinde yeni yere taşınıp, montajının yapılmasını planlıyoruz. Bir aksilik çıkmazsa, 10 gün sonra yeniden çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 17:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?