3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Asılsız ihbar çileden çıkardı

Köyde doğum hastası var diye yapılan ihbarın asılsız çıkması ekipleri çileden çıkardı.

Köy yollarını açmakla görevli Zonguldak İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Şubesi Merkez Şantiyesi ekipleri, Köroğlu köyünde doğum hastası bulunduğu ihbarını alınca köye gitti. İş makineleri ve arazili araçlarla saatlerce doğum hastasını arayan ekipler bir hasta bulunmaması üzerine ihbarı yapan köy muhtarıyla tartıştı.

Zonguldak'ta, merkeze bağlı Köroğlu Köyü Muhtarı Halil Köroğlu, karın kapattığı köy yollarını açmakla sorumlu Zonguldak İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Şubesi'ne bağlı Merkez Şantiyesi'ni arayarak köyde doğum hastası bulunduğunu ihbar etti.

Bunun üzerine çevre köyler arasında ana grup yollarında çalışan iş makineleri ile merkez şantiyesindeki bir arazili araç bu köye yönlendirildi. Yolun zincirle gidilebilecek derecede olduğunu gören ekipler, köy içerisinde dakikalarca doğum yapmak üzere olduğu ihbar edilen kadını aramaya başladı.

Köy kahvesini soran ekipler, köyde doğum hastası bulunmadığı cevabını aldı. Köylülerin bir de muhtara sormasını istediği ekipler, bir süre sonra köy muhtarı Halil Köroğlu'nu bularak hastanın nerede olduğunu sordu. Hastanın hastanede olduğunu duyan Merkez Şantiyesi Şefi Kemal Çiçek, çileden çıkarak muhtarla tartışmaya başladı. Alibük köyünde mahsur kalan diyaliz hastaları için göndereceği aracı acil olması nedeniyle Köroğlu köyüne yönlendirdiğini anlatan Şef Kemal Çiçek, muhtardan keyfi uygulamalar için hastalık durumlarının alet edilmemesini istedi.

Üç gündür köye makine uğramadığı ve ekiplerin gereksiz yere mazot harcadığı iddialarını da ileri süren muhtar ise, şefi iyice çileden çıkardı. Kar altında dakikalarca süren tartışmada Muhtar Köroğlu, "Yol açılınca köylü mutlu oluyor seviniyor. Kapalı kalırsa ağlıyor. Herkesin bir işi oluyor. Hasta oluyor. Şimdi hamile olan biri var. Günleri sayılı. Her an ağrısı olabilir, doğumu gerçekleşebilir hastaneye yetiştirmemiz gerekebilir. Burası zaten sürekli kullanılan bir yol. Bu yolun açılması gerekiyor.
Asfalt önemli değil yine asfalt dökersin. Önemli olan yolumuzun açık kalmasıdır" diye konuştu.

Şef Kemal Çiçek de, Alibük köyünde diyaliz hastasına gittiğini belirterek "Acil hasta, doğum hastası deyince makineleri ve arazili aracı alıp buraya geldim. Sen daha günü gelmemiş, ağrısı gelmemiş diyorsun. Kullanılan yol olması nedeniyle buraya hergün makine gelmiş ve çalışmış. Yolunuz açık, şu an zincirli çok rahat çıkabilir. Acil hastanız olduğunda gecenin kaçı olursa olsun arayın ben gelirim. Sizin köyden daha önce doğum hastasını hastaneye yetiştirdim. Ama böyle asılsız ihbarlarda yalan beyanlarda bulunmayın" diyerek tepkisini dile getirdi.

Muhtar gönderilen ekiplerin günlerdir köyde çalışma yapmadığını iddia etti. Bunun üzerine çalışma yapması gereken Çaycuma Şantiyesi şefini arayan Kemal Çiçek, daha sonra köyde bulunan Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait Aydındere deposu bekçisi Ali Köroğlu'na da araçların gelip gelmediğini sordu. Makinelerin her gün köye gelerek çalışma yaptığı cevabını alan Çiçek, kullandığı arazili araca Muhtar Köroğlu'nu da alarak yardım istediği ileri sürülen köylüyü aramaya başladı. Aramada, köyde doğum hastası bulunmadığı anlaşıldı. Merkez Şantiyesi Şefi Kemal Çiçek ve ekibi, ara yollara kadar açtığı köyden saatler sonra geri dönebildi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 10:48:59
Güncelleme :31 Aralık 2008 Çarşamba 10:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?