3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Asker adayları birliklerine uğurlandı

Zonguldak'ta asker adayları yakınları tarafından vatani görevini yapacakları yerlere uğurlandı.


Kurban Bayramı'nın son gününde Zonguldaklı asker adayları için 100. Yıl Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde coşkulu uğurlama töreni düzenlendi. Vatani görevini yapmak üzere yola çıkan asker adayları eş, dost ve akrabaları tarafından gözyaşları içinde uğurlandı. Duygu dolu anların yaşandığı uğurlama törenleri terminalde bulunan yolcular tarafından da ilgiyle izlendi.
Gözlerinden sakınarak büyüttükleri evlatlarının ardından gözyaşlarına boğulan asker anneleri hareket eden otobüsün ardından uzun süre el salladı.


Babasını 5 yıl önce kaybeden Zonguldaklı asker adayı Tuğrul Gedik, bayram günü askere gitmenin güzel bir duygu olduğunu dile getirerek, "Bayram günü askere gitmek güzel bir duygu. Ankara, Etimesgut'a acemi birliğine gidiyorum. Herkesin bu duyguyu yaşamasını isterim" diye konuştu.


Tek erkek evladını askere uğurlamanın gururunu yaşayan Ayşe Gedik ise, "Bir oğlum bir kızım var. Oğlum bayramda askere gitti. Bayramda oğlumun askere gitmesi beni duygulandırdı. Bu duyguyu umarım herkes yaşar. Komşularım da buraya kadar gelerek bana destek verdi. Onlara teşekkür ederim" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 15:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?