3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Askere gidecek gençlere tören

Zonguldak'ta, askere gidecek gençler için asker eğlencesi düzenlendi. Askere giden sekiz genç, dev Türk bayrağı açarak harçlık topladı.


Zonguldak'ın Türkali köyünde askere gidecek olan 89/3 tertipler için askerlik eğlencesi düzenlendi. Türkali köyünde Türkali İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen eğlenceye, askere gidecek sekiz gencin aileleri ve yakınları katıldı. Müzik eşliğinde oynayan asker adayları, eş, nişanlı ve kız kardeşleriyle dans etti. Askerler için esnaftan toplanan giyim, gıda, temizlik ve tekel maddeleri, 1 YTL karşılığında yapılan çekilişle davetlilere verildi. Daha sonra asker adayları, okulun bahçesinde açtıkları dev
Türk Bayrağı ile para topladı. Bayrağı tutan bir asker adayı gözyaşlarını tutamadı. Bir asker adayı, asker selamı ile davetlileri selamladı. Gecenin finalinde kutu içerisinde bir horoz getirildi. Açık artırma usulü satışa sunulan horoz 100 TL'ye gurbetçi Arslan Durkut tarafından satın alındı. Biletlerin de 2.5 TL'den satıldığı gecede, asker adayları için yaklaşık beş bin TL'yi aşkın para toplandı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 14:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yok IP: 84.61.118.xxx Tarih : 18.08.2009 01:32:19

her sene yapilan sey beeee