6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Askıda yemek ilgi görüyor

ALAPLI'DA ASKIDA YEMEK UYGULAMASI İLGİ GÖRÜYOR

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 30 yıldır esnaflık yapan lokanta işletmecisi Ahmet Arslan tarafından başlatılan yardıma muhtaç yoksul vatandaşlara yönelik askıda yemek uygulaması büyük ilgi görüyor.

Alaplı'da 30 yıldır esnaflık yapan lokanta işletmecisi Ahmet Arslan, başlattığı askıda yemek uygulaması ile hayırsever iş adamları, esnaflar ve vatandaşların bıraktığı yardımlarla yardıma muhtaç yoksul vatandaşların karnını doyurmasına vesile oluyor. Askıda yemek uygulaması büyük ilgi görürken, yardıma muhtaç çocuklarda askıda yemek uygulamasından nasibini alıyor.

“Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” hadis-i şerifinin anlamlı olduğunu ve bunu kendilerine rehber edindiklerini belirten Arslan, “Alaplı'da 30 yıldır esnaflık yapıyorum. Kendi imkanlarımızla yardıma muhtaç ailelere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bize böyle bir uygulama yapmamız konusunda iş adamlarımız, esnaflarımız ve hayırsever vatandaşlarımızdan talep ve öneriler geldi. Bizde bu talepleri değerlendirerek böyle bir uygulama başlattık. 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' hadis-i şerifini kendimize rehber edindik. Uygulamaya esnaflarımızda ilgi gösteriyor. Lokantamıza gelen müşterilerimiz başlattığımız uygulamaya destek veriyor. Çoğu zaman müşterilerimiz para üstlerini almıyor, askıya bizden bir yemek ekleyin diyorlar. Bizde bize askıda yemek için bırakılan bahşişleri yemek tablosuna ekliyoruz. Amacımız daha çok yardıma muhtaç yoksul ailelerin bu uygulamadan faydalanmasını sağlamaktır. Ben bu konuda tüm iş adamlarımızın da destek vermesini bekliyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2010 Pazartesi 11:52:05
Güncelleme :20 Aralık 2010 Pazartesi 18:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?