3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Aslan yuvasında yetişen kartal

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Dekan Yardımcısı Fikret Çınar, Galatary Lisesi mezunu olmasına rağmen fanatik Beşiktaş taraftarlığı ile biliniyor. 

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Fikret Çınar, genelde Galatasaraylıların bulunduğu Galataray Lisesi'nde okuyarak, 109. dönem mezunları arasında yer aldı.
 
Galatasaraylı arkadaşlarının baskısına rağmen ailesi gibi Beşiktaş taraftarlığından vazgeçmeyen Çınar, 1995-2000 yılları arasında Beşiktaş Kulüp doktorluğu ve milli takımın doktorluğunu da yaptı. Fikret çınar, "Galatasaray Lisesinden okuyanların neredeyse yüzde 99'u fanatik Galatasaray'lı olurken, ben ise fanatik Beşiktaş taraftarıydım. Arkadaşlarım transger etmek için çok uğraştı ama Beşiktaş7dan vazgeçmedim. O dönemden mezun arkadaşlarımız ile halen daha sık sık bir araya gelir sohbet eder ve fırsat buldukça da maç yaparız" dedi. Milli takım ve Beşiktaş kulübünde doktorluk yaptığı, öğrencilik yıllarında ise amatör maçlarda saha doktorluğu yaptığını kaydeden Çınar, tanıştıkları bir çok ünlü futbolcu ile de görüştüklerini kaydetti. Saha doktorluğu yaparken birçok futbolcuyu da yaşama döndürdüklerini anlatan Fikret Çınar, unutamadığı bir anısını ise şöyle anlattı: 

"Öğrencilik yaptığım dönemlerde müsabakalarda saha doktorluğu yaptığım zamanlarda unutamadığım ve hala anımsadığım başıma gelen ilginç bir olay olmuştu. Yanlış hatırlamıyorsam Eyüpspor'un kalecisi bir müsabakada hava topuna çıktığında sırt üstü yere düşmüştü. Kaleci yere düştüğü anda solunumu durdu. İlk müdahaleyi sahada yapmıştım. Kaleciyi hayata döndürmüştüm. Yani o kalecinin hayatını kurtarmıştım. Hatta o kaleci bir dönem beni hem ziyaret etmiş, hem de sürekli arayıp, hal ve hatırımı sormuştu. Tabi zamanla hayat mücadelesi bir takım şeyleri unutturuyor. Sonraki dönemde pek görüşme fırsatımız olmadı. Ama unutamadığım ve hayatıma renk katan bir anıdır." 

"BEŞİKTAŞ'LI YUSUF VE RECEP'İ AMELİYAT ETTİM"
Dekan Yardımcısı Fikret Çınar, Kulak, Burun ve Boğaz hastalıklarında uzman olması nedeniyle 1995-2000 yılları arasında Beşiktaş'da kulüp doktorluğu yaptığını ve bir çok futbolcuyu ameliyat ettiğini kaydetti. Beşiktaş sevgisi nedeniyle kulüp doktorluğu görevinden büyük bir haz aldığını anlatan Çınar, "Beşiktaş'lı bir çok futbolcuyu ameliyat ettim. Mesela bir dönem herkesin tanıdığı ve 'takoz' olarak nam salan Recep ile Yusuf'u ameliyat ettim. Ara sıra kendileri ile görüşme fırsatımız oluyor. 

Kulak, Burun ve Boğaz alanında uzman olduğum için Beşiktaş'ın Kulak, Burun ve Boğaz hastalıklarına ben bakıyordum. Bence bu bir şansstı. Çünkü ben Beşiktaş'ı tutuyorum ve Beşiktaş takımının doktorluğunu yapıyorum. Bunun hazzı bambaşka, işinizi daha bir zevkle yapıyorsunuz. Akşam taraftarı olduğunuz takımın maçını seyrediyorsunuz. Yarın ki gün ise hasta olan futbolcuları tedavi ediyorsunuz. Her doktora nasip olmaz" dedi

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 12:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?