2
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK

Asmalı'nın bitmeyen çilesi; 'çamur'

Zonguldak’ın Asma Mahallesi’nde oturan vatandaşlar, yollarının çamur nedeniyle kapandığını belirterek, yetkililere tepki gösterdi. Mahalle sakinleri, "Çamur temizlemekten bıktık. Yetkililer bizi çamurla boğuşmaktan kurtarsın" dedi.

Asma Mahallesi sakinleri, mahallenin tek yolunun, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait silodan kömür çeken kamyonlar nedeniyle çamur olmasından şikayet etti. Mahalle sakinlerinden Azime Kapancı, "Çamur nedeniyle dışarı çıkamıyoruz. Çamur temizlemekten bıktık. Yetkililer bizi çamurla boğuşmaktan kurtarsın" dedi.

Tüm mahallelinin yaklaşık bir yıldır yol mücadelesi verdiğini anlatan Hüseyin Arıman da, "Mahallemizde oturanlar ulaşımda büyük sorun yaşıyor. Bugüne kadar ne TTK, ne de Belediye yol sorunumuza çözüm getirmedi. Tek isteğimiz yolumuzun asfaltlanması" şeklinde konuştu.
Yol için bir çok yetkiliye başvurulduğunu belirten mahalle muhtarı Gürbüz Kuğu, "Kömür Zonguldak’ın atardamarıdır. Kömür olmazsa burada ne böyle bir mahalle olur, ne de burada yaşayan insanlar. Biz bunun bilincindeyiz. Siloya, kömüre, TTK’ya bir diyeceğimiz yok. Ama mahallemiz çamur nedeniyle mağdur durumda. TTK ve belediyeye defalarca yol sorunumuzu ilettik. Fakat 1 yıldır bizimle ilgilenen olmadı" diyerek tepki gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 15:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?