3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ata'dan arıtma tesisinde inceleme

Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak’ın Türkali Köyü’ne yapılan arıtma tesisini inceledi. Vali Ata’yı Muhtar Ahmet Terlemiş ve ihtiyar heyeti karşıladı.

Zonguldak Valisi Erdal Ata, Türkali Köyü’nde atıl hale gelen İl Özel İdaresi tarafından açılan ihale sonucunda yeniden yaptırılan Arıtma tesisinde incelemelerde bulurdu. Türkali Köyü Muhtarı Ahmet Terlemiş ile ihtiyar heyetinin karşıladığı Vali Ata, tesisin son halini çok beğendiğini ifade etti.

Dere yatağında bulunan kirli görüntüyü kaldırmak için Devlet Su İşleri İl Müdürlüğü’ne (DSİ) iş makinesi gönderilmesi talimatı verdiğini de dile getiren Ata, sahildeki stibilize yol çalışmalarını da inceledi. Kısa bir yürüyüşün ardından sahilde oturup vatandaşlarla sohbet eden Vali Ata, halkın sorunlarını da dinledi. Vatandaşlar, yaz aylarında su sıkıntısı çektiğini ve bunun için önlem alınmasını istedi.

Vali Ata’nın köydeki su sıkıntısının sebebini sorması üzerine Türkali Köyü Muhtarı Ahmet Terlemiş, köyün alçak kesimlerinde su sıkıntısının olmadığını ve bahçelerde hortum kullanıldığını bu nedenle de köyün yüksek kesimlerinde su sıkıntısı yaşandığını vurguladı. Vali Ata, gerek hortumla bahçe sulanmaması, gerekse yeni su kaynaklarının tespiti için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. Vali Ata, burada gezisi ile ilgili yaptığı açıklamada, denizin kirletilmemesi için deniz olan köylerin tamamına arıtma tesisi kurmak istediklerini kaydetti.

Arıtma tesisisin bulunmaması nedeniyle kanalizasyonların doğrudan denize aktığı yönünde muhtarlardan ve köylülerden de çok şikayet aldıklarını anlatan Ata, “Arkadaşlarımıza talimat vererek, öncelikle denizi olan köylere imkanlarımız ölçüsünde arıtma tesislerini yapılması hedefini koyduk. Denizlerimizin kirlenmemesi için gerekli tedbirleri almak için Türkali Köyü’ne yapılan bu arıtma tesisi, Zonguldak’ta yapılan ilk tesislerden bir tanesidir. Proje yeniden elden geçirildi Özel İdare kaynaklarıyla tesis yeniden faal hale getirildi. Yakınınızda bulunan Göbü Köyü’ne de böyle bir tesisin yapılması için programımıza aldık. Bu tesisin bir benzerini de Göbü köyünde yapılması planlanıyor. İmkanlarımız ölçüsünde her yıl bir veya birkaç tane arıtma tesisi yaptırmak istiyoruz” dedi.
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Vali Ata, sahil ve tatil köyü niteliğindeki Türkali’de, hiçbir çevre kirliliğinin olmaması gerektiğini söyledi. Köydeki turizm potansiyelini ortaya çıkartmak ve hareketliliği arttırmak için öncelikle sahilin temizlenmesi ve köy muhtarlığı tarafından da çöplerin zamanında alınmasını istedi.

Vali Ata’dan köydeki çocuklar, çocuk parkı, gençler ise futbol sahası istedi. Ata, çocuk parkı ve futbol sahası gibi istekler konusunda imkanlar ölçüsünde şartları zorlayacaklarını söyledi. Sahildeki otoparkta incelemede bulunan Ata, muhtarlık tarafından sahilde yapılan çevre düzenlemesini beğendi. Otoparkın da çok önemli olduğunu vurgulayan Ata, araçların daha uygun buraya park edilebilmesi için yolun çok önemli olduğunu vurguladı. İncelemelerinin ardından Ata, akşam saatlerinde köyden ayrıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 11:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?