7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Ata'nın gezisi kitaplaştırıldı

ATATÜRK’ÜN ZONGULDAK GEZİSİ KİTAPLAŞTIRILDI

Zonguldak’ta Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk’ün Zonguldak Gezisi isimli kitap tanıtıldı.

Zonguldak Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla Yücel Namal tarafından hazırlanan Atatürk’ün Zonguldak Gezisi isimli kitabın tanıtımı yapıldı. AKM Sergi Salonu’nda davetlilere kitabı imzalayarak dağıtan yazar Yücel Namal, bu güne kadar yapılmayanları yapmaya çalıştığını söyledi.

Atatürk’ün Zonguldak Gezisi’ni kitap haline getirdiği çalışma hakkında kendisine destek verenlere teşekkür eden Namal, şöyle dedi:

“Atatürk, Zonguldak’a karşı ilgisinin bir göstergesi olarak gezisi sırasında ‘Zonguldak’ın derin toprakları altındaki serveti madeniye ne kadar kıymetli ise, bizim nazarımızda Zonguldak’ta o kadar çok kıymetli bir vilayetimizdir’ diyerek 26 Ağustos’da İş Bankası’na, Zonguldak’ta kömür havzasında uygulaması için büyük ödevler vermiştir. Ayrıca, Zonguldak’a gelerek ekonomik savaşın kömürle başarılacağını göstermiş, yeni Türk Devleti’nin kömür havzasından fışkıracağını işaret etmiştir. Bu eserin kitaplaşmasında verdikleri destek için Zonguldak Valisi Erdal Ata’ya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap’a, Kürşat Coşgun’a, Çetin Asma’ya, Emin Erkişi’ye, Yasemin Kırıcıoğlu’na, Öge Dirim Tezgelmiş’e, Yard. Doç. Dr. Mustafa Yüce’ye teşekkürü bir borç bilirim.”

Öte yandan Vali Yardımcısı Fethi Özdemir de katıldığı programda, Namal’ın kendisine imzalayarak sunduğu kitabı beğendiğini söyleyerek teşekkür etti.

ATATÜRK’ÜN ZONGULDAK GEZİSİ KİTAPLAŞTIRILDI
ATATÜRK’ÜN ZONGULDAK GEZİSİ KİTAPLAŞTIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 11:40:05
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 17:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?