3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Atatürk orotoryosuna büyük ilgi

Atatürk’ün ölümünün 70. yıldönümü nedeniyle Zonguldak’ta düzenlenen anma töreninde “Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda” isimli oratoryo sahnelendi. Törene katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.


Atatürk’ün ölümünün 70. yılı Anma Töreni kapsamında Mehmet Çelikel Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde “Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda” adlı oratoryo sahnelendi.


Törene, Vali Erdal Ata ve eşi Nazan Ata, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel ve eşi, Alay Komutanı Albay Hakan Temel Aksel, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve eşi Sevgi Gonca, Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından “Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda” isimli oratoryo sahnelendi. Zonguldak Valisi Erdal Ata, törende bir konuşma yaparak ölümünün 70. yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve saygı ile andı. Ata, “Büyük Önder Atatürk, Türk ulusu ile omuz omuza başlattığı Kurtuluş Savaşı’ndan eşsiz dehası, milletin azim ve kararlılığı ile başarıyla çıkmış, Cumhuriyet’i ilan ederek gerçekleştirdiği devrimlerle Türk ulusuna çağdaş dünyanın yolunu açmış, tarihin akışına yön vermiş bir devlet adamıdır.

Onun ilke ve inkılapları ışık olarak yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, yarınlarımıza yön verecektir. Vatan, millet ve bayrak sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve özgür yaşama ülküsünden hiçbir zaman ödün vermeyen Türk milleti, sahip olduğu özellikleri ile dünya milletleri arasında saygın bir yeri vardır. Türk milleti, onurlu tutumu, kahramanlıkları ve başarıları ile tarihin akışını değiştirmiş, dostların övgüsünü almış, düşmanlarının da korkulu rüyası olmuştur” şeklinde konuştu.

Zonguldak Valisi Erdal Ata, kürsüde yaptığı konuşmasının ardından Şehit Er Ayhan Demirci’nin babası Kemal Demirci’ye Devlet Övünç Madalyası takdim etti. 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel tarafından da Gazi Er Coşkun Demir’e Devlet Övünç Madalyası verildi. Madalyaların verildiği sırada salonda duygu dolu anlar yaşandı.
Tören madalyaların verilmesinin ardından sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 16:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?