4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Atatürk'ün gelişinin 75. yılı kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 75. yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 75. yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, anıta çelenk konularak, İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 75. yılını kutluyoruz. Atatürk'ün cumhuriyetin ilanından sonra Zonguldak'ı ilk il yapması bölgeye verdiği önemi göstermektedir. Atatürk bölgeye geldikten sonra gerek sosyal yönden, gerekse kömür üretiminin artırılması yönünden çok önemli gelişmeler olmuştur" dedi. 

Kozlu Belediyesi folklor ekibinin sunduğu gösterinin ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a ilk ayak bastığı yer olan Zonguldak Limanı'na, Vali Yavuz Erkmen, Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Onur, Alay Komutanı Yarbay Temel Aksel, TCG Gökova ve Salih Reis gemilerinin komodoru Deniz Kurmay Albay Ercüment Tatlıoğlu ve Başkan Secaattin Gonca çelenk bıraktı. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 75. yıldönümü nedeniyle
Zonguldak Limanı açıklarında demirleyen gemilerin komodoru Deniz Kurmay Albay Tatlıoğlu ve beraberindeki subaylar, daha sonra Vali Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret etti. Vali Erkmen, Tatlıoğlu'na Devrek bastonu ve kömürden saat hediye etti.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2006 Cumartesi 16:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?