3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Atık pil bidonları dağıtıldı

ATIK PİL BİDONLARI DAĞITILDI

Batı Karadeniz Gazeteciler Derneği tarafından başlatılan “Atık Pil Toplama Kampanyası” kapsamında pil toplama bidonları teslim edilmeye başlandı.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Batı Karadeniz Gazeteciler Derneği tarafından başlatılan “Atık Pil Toplama Kampanyası” kapsamında ilçe merkezi ve köy okulları yöneticilerine pil toplama bidonları teslim edilmeye başlandı. Dernek Başkan Yardımcısı Ertuğrul Yüksel, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği (TAP) tarafından temin edilen pil toplama bidonlarını okul yöneticilerine teslim etmeye başladıklarını söyledi.

Proje kapsamında ilk bidonu Atatürk İl Öğretim Okulu'na teslim ettiklerini kaydeden Yüksel, “Taşınabilir Pil Üreticileri Derneğinden alınan Atık Pil Toplama Bidonları, öğrencilerin de katılımını sağlamak amacıyla okullara dağıtacağız. Kullanım ömrünü tamamlamış atık pillerin çevre için çok zararlı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Atık pillerin çevreye atılmasını önlemek için böyle bir çalışma başlattık. Atık pillerin içindeki birtakım metallerin geri dönüşümünün sağlanarak ekonomiye kazandırılıyor. Atık pil bidonlarını afişleri sırasıyla merkez ve köy okullarına dağıtımını yapacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 13:55:01
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 14:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?