2
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK

Atık su parası ödenecek

Zonguldak’ta vatandaşlar arasında atık su bedeli ödemeyeceği şeklinde yaygınlaşan haberin kesinlikle yanlış olduğunu ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Belediye Gelirleri Kanunu’nun mükerrer 4. maddesinde yapılan değişikliğin yanlış yorumlandığını belirtti.
Başkan Gonca, son günlerde kamuoyunda vatandaşların artık atık su bedeli ödemeyeceği şeklinde yaygınlaşan konuya ilişkin açıklama yaptı.

İnternet aracılığıyla yayılan bu haberin kesinlikle yanlış olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Belediye Gelirleri Kanunu’nun mükerrer 4. maddesinde yapılan değişikliğin yanlış yorumlandığını belirterek, "Bilindiği gibi vatandaşlarımız daha önce konutlar ve işyerleri ayrımı yapmaksızın ÇTV’lerini her yıl 2 eşit taksitte ödüyorlardı. Ancak, 02.01.2004 tarih ve 25334 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Belediye Gelirleri Kanunu’nun mükerrer 44. maddesinde yapılan değişiklikle ÇTV’nin ödenme şekli, konutlar ve işyerleri olarak ikiye ayrılmış bulunmaktadır. Bu yasaya göre ÇTV, konutlarda su tüketim miktarı esas alınarak metreküp başına 100.000 TL olarak ödenmesi, işyerleri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ise eskiden olduğu gibi emlak vergilerine dahil edilmek üzere yılda 2 eşit taksitte ödeneceği hükmü getirilmiştir. Yasa incelendiğinde atık su ile ilgili herhangi bir hükmün bulunmadığı görülecektir. Çünkü yeni düzenlemede katı atık toplama ve atık su deşarjına ilişkin hizmetler çevre temizlik hizmetleri adı altında birleşmiştir" diyerek, halkın yanlış bilgilendirildiğini, vatandaşın yapmış olduğu başvurularda açıkça anlatıldığını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2005 Cumartesi 22:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?