3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

ATM hırsızları adliyeye çıkarıldı

Zonguldak'ta, bir ATM'yi oksijen kaynağıyla keserek soymaya çalışan 5 kişi, adli makamlara çıkartıldı.


Kozlu beldesinde bulunan bir bankaya ait ATM cihazındaki para kasasını oksijen kaynağıyla keserek soymaya çalışan T.K., M.A., A.K., B.G. ve E.S. isimli şahıslar, soygun girişiminde başarılı olamayınca otomobilleri ile kaçmaya çalışmış ve Kdz. Ereğli ilçesinde polis ekiplerine yakalanmıştı. Emniyetteki sorguları tamamlanan şahıslar adli makamlara çıkartıldı.


Her birinin hırsızlık, esrar bulundurma gibi suçlardan emniyette kaydı bulunduğu öğrenilen şahısların son derece profesyonel olarak çalıştığı ve parmak izi bırakmadıkları belirlendi. İl il gezerek ATM, ev ve iş yerlerinde hırsızlık yaptıkları ileri sürülen şahıslar kendi otomobilleri ile gezmek için Osmaniye'den Zonguldak'a geldi. Kozlu'da bir ATM'yi görünce soymaya karar veren zanlılar soygun girişiminde bulundu. Zanlıların ifadelerinde yer alan plana göre, zanlılardan M.A. oksijen tüpüyle para kasasını keserken, biri ATM'nin yanında, diğer ikisi yolda ve diğeri de olay yeri yakınlarına park ettikleri araçta gözcülük yaptı.

Yıllardır çeşitli hırsızlık olaylarına karışan zanlılar, son işlerinde beklenmeyen aksilikler nedeniyle paniğe kapıldı. M.A.'nın yoğun dumandan zehirlenmesi ile başlayan aksilikler zinciri ve soygun girişiminin şöyle gerçekleştiği ileri sürüldü:
"Parmak izi bırakmamak için ellerine bayan çorabı, üzerine de eldiven giyen M.A., oksijen tüpüyle para kasasını kesmeye başladı. Bu esnada kaynak makinesinin plastik kablolara değmesi sonucu kablo tutuştu. Kablonun tutuşmasıyla birlikte ortalığı yoğun bir duman tabakası kapladı.

Dumandan zehirlenme tehlikesi geçiren M.A. kendisini güçlükle dışarı attı. Yanındaki arkadaşının haber vermesi ile soygun girişimini sonlandıran zanlılar, bu arada bir kişinin bankamatiğe yaklaştığını görünce oksijen tüpü ve kaynak makinesini olay yerinde bıraktı. O31 plakalı otomobillerine binerek olay yerinden ayrılan şahıslar, panik halinde kaçmaya çalışırken yolda başka sürücüleri tehlikeye düşürdü. Şahısların panik halindeki durumu nedeniyle gelen ihbarlarla izlerini takip eden polisler, şahısları yakaladı. Şahısların aracını olay yerine 45 kilometre uzaklıktaki Kdz. Ereğli ilçesi girişinde durduran polis ekipleri, şahısları gözaltına aldı.


Suçlarını itiraf eden zanlılar ile birlikte araç içerisindeki ağaç değnek, levye, çekiç, eldiven ve çoraplar da zanlılarla birlikte adli makamlara teslim edildi.
ATM'de soygun anında 150 bin TL bulunduğu ve 31 bin TL'sinin yandığı tespit edildi.
Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesi alınan zanlılarla ilgili soruşturma sürüyor.

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 20:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?