3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Avukatlara izin verildi

Zonguldak'ta "çıkar amaçlı örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, adam öldürmek, adam kaldırmak, tefecilik, ihaleye fesat karıştırmak" suçlamalarıyla gözaltına alınan zanlıların avukatlarıyla görüşmesine izin verildi.


Emniyet ekiplerinin bugün düzenlediği operasyonda "çıkar amaçlı örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, adam öldürmek, adam kaldırmak, tefecilik, ihaleye fesat karıştırmak" suçlamalarıyla 30 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Karadeniz Ereğli TSO Başkanı Ahmet Likoğlu ile TSO Meclisi Başkanı Cem Karadeniz'in sorgularının tamamlanmasının ardından avukatlarıyla görüşmelerine izin verildi.


Murat Sesli'nin avukatı Ali Aygün, emniyetten çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Aygün, dosyaların bir an önce savcılığa çıkarılması için sanıkların susma hakkını kullandığını ifade etti. Bir yanlışlık olabileceğini belirten Aygün, "Az önce müvekkilimle görüştüm. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli kendisinin şu anda sağlık durumu çok iyi. Herhangi bir sıkıntısı yok. Neyle suçlandığını bilmiyor, zaten suçla ilgili hiçbir ilişkisinin olmadığını beyan etti. Ne zaman çıkartılacağı konusunda dabilgim yok. Normal gözaltı süreleri işliyor. Bu dosyanın hazırlanma şekli Ankara eski adıyla Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) yeni adıyla 11. özel başsavcılığın yaptığı bir soruşturma. Eski adıyla DGM'nin soruşturması. Başkan Sesli, 'hiçbir suçla bağlantım olamaz çok müsterihim' diyor. Kendisine suçlamalardan bahsettiğimde 'kesinlikle bir ilgim yok, öyle bir şey olması mümkün değil. Sonuçta ben bir belediye başkanıyım.

Belediyeden bir kişi alınmadı. Belediye ile ilgili bilgim dışında olması mümkün bir suçtadeğildir' diyor. Çok açık aslında bence belediye ile ilgili değil bir iftira olabilir. Bir yanlışlık olduğunu düşünüyoruz" dedi.


Diğer taraftan TSO Başkanı Ahmet Likoğlu ve TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz'in avukatı Yakup Yaşar Okumuşoğlu'nun da müvekkilleriyle görüşmesi sürüyor.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 09:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?