6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Aynı kaderi paylaştılar!

BABASIYLA AYNI OCAKTA ÖLDÜ YANINA DEFNEDİLDİ

Zonguldak'ta, iki kardeşi ile birlikte babasının öldüğü ocakta çalışan ve iş kazası sonucu hayatını kaybeden Turan Karaboğa, babasının mezarının yanına defnedildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi'nde çalışan 40 yaşındaki Turan Karaboğa, çalıştığı eksi (-) 560 kodunda dün saat 15.50 sıralarında raydan çıkan faytonu düzeltmek isterken vagonun altında kalarak ölmüştü. Ocakta bulunan madenci arkadaşlarının yardımıyla vagonun altından sonra da maden ocağından çıkarılan Karaboğa'nın olay yerinde hayatını kaybettiği anlaşılmıştı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilen Turan

Karaboğa'nın cenazesi Ereğli ilçesine bağlı Tepeören köyüne götürüldü. Karaboğa için öğle namazını müteakiben önce evinin önünde helalleşme düzenlendi. Ardından köy meydanında kılınan cenaze namazının ardından Karaboğa'nın cenazesi köy mezarlığında defnedildi.

Cenaze törenine Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Burhan İnan, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, sendika yöneticileri, akrabaları ve binlerce seveni katıldı.

Turan Karaboğa, daha iki yaşında iken Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesesi'nde çalışan babası Aydın'ı göçükte kaybetmişti. Babasının öldüğü ocakta yıllar sonra geçirdiği iş kazası sonucu yaşamını yitiren Karaboğa, babasının mezarının yanına defnedildi. Evli ve 3 çocuk babası Turan Karaboğa'nın evinin önünde düzenlenen helalleşme esnasında eşi Müzeyyen hanım, annesi Zehra kardeşleri ve yeğenleri uzun süre feryat etti. Oğlunun arkadaşları elini öpmek istemeleri üzerine anne Zehra, "Elimi öpme yavrum.

O da babası gibi şehit oldu" diye feryat etti. Helalleşmede imamın 'Hakkınızı helal eder misiniz?' sorusuna, çocukları, yeğenleri ve akrabaları bir ağızdan 'Helal olsun' diye bağırdı. Karaboğa'nın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu taşınırken bazı yakınları fenalık geçirdi.

TTK Kozlu Müessesesi'nde 2000 yılında işe başlayan Turan Karaboğa'nın aynı ocakta halen iki kardeşinin daha çalıştığı öğrenildi.

SON FOTOĞRAFI

Karaboğa, 16.00-24.00 vardiyası için saat 15.00 sıralarında iş yerine gelerek işe giriş yaptı. Turan Karaboğa'nın, işe giriş yapmadan önce bareti ve kıyafetleri ile çekildiği son fotoğrafı ortaya çıktı. Fotoğrafı çekilmesinden tam 50 dakika sonra Karaboğa'nın yaşamını kaybettiği öğrenildi.

BABASIYLA AYNI OCAKTA ÖLDÜ YANINA DEFNEDİLDİ
BABASIYLA AYNI OCAKTA ÖLDÜ YANINA DEFNEDİLDİ
BABASIYLA AYNI OCAKTA ÖLDÜ YANINA DEFNEDİLDİ
BABASIYLA AYNI OCAKTA ÖLDÜ YANINA DEFNEDİLDİ
BABASIYLA AYNI OCAKTA ÖLDÜ YANINA DEFNEDİLDİ
BABASIYLA AYNI OCAKTA ÖLDÜ YANINA DEFNEDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 16:30:02
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 16:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?