6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Ayşe Kulin, Türkan Saylan'ı anlattı

AYŞE KULİN, TÜRKAN SAYLAN'I ANLATTI

Kdz.Ereğli ilçesine gelen yazar Ayşe Kulin, Türkan Saylan'ı anlattı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir alış veriş merkezinin 4. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir söyleşiye katılan ünlü yazar Ayşe Kulin, Ergenekon operasyonu kapsamında gündeme gelen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Onursal Başkanı Türkan Saylan hakkında yazdığı kitap hakkında bilgi verdi. Türkan Saylan'ın ölmeden önce kendisi hakkında kitap yazmasını istediğini söyleyen Ayşe Kulin, Ergenekon operasyonunda Saylan'ın evinin aranmasından etkilendiğini ve daha sonra kitap yazmayı kabul ettiğini belirtti.

Türkan Saylan'ın başlattığı Kardelenler Projesi'ni yazarak kitap haline getirdiğini belirten Kulin, kendisiyle ilgili daha önce bir biyografi kitabı yazıldığını söyledi. Kulin, "Ben de Türkan hanımın Türkiye'de cüzzam hastalığını kaldıran kişi olarak gördüğüm için cüzzamla mücadeleyi anlatan bir kitap yazabileceğimi söyledim ve çalışmalarıma bu yönde başladım" dedi.

Kitabı yazmaya başladıktan sonra Saylan'ın evine polisler tarafından baskın yapıldığını, baskından sonra da rahatsızlandığını ve eve gelenlerin çok olması nedeniyle fazla görüşme imkanı bulamadıklarını anlatan Ayşe Kulin, şunları söyledi: "Ölümünden sonra Türkan Saylan'ın 14 yaşından beri arkadaşı olan Gökşin hanım bana kendi mektuplarını verdi. Onları 150 sayfalık bir deftere temize çekmişti. Böylece Türkan Saylan'ın iç dünyasını keşfetme ve iç sesiyle yazma şansını yakaladım. Ama onun özel hayatına girmedim."

Ayşe Kulin, söyleşiye gelen konuklara kitaplarını imzaladı.

AYŞE KULİN, TÜRKAN SAYLAN'I ANLATTI
AYŞE KULİN, TÜRKAN SAYLAN'I ANLATTI
AYŞE KULİN, TÜRKAN SAYLAN'I ANLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 13:21:03
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 22:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?