3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Az daha boğuluyordu

ZONGULDAK'ta, denizde dev dalgaların arasında boğulma tehlikesi geçiren 33 yaşındaki öğretmen Abdülber Demirci'yi, sahilde güneşlenen ve daha önce cankurtaranlık da yapan Can Kement şambrel ile kurtardı.

Zonguldak'ta dün akşam saatlerine doğru etkili olan şiddetli poyraz, denizde dev dalgaların oluşmasına neden oldu. Gün boyu sahillerde güneşlenen vatandaşlar da, dalgaların yükselmeye başlamasıyla birlikte evlerine gitti.
Ancak Uzunkum Plajı'nda arkadaşlarıyla birlikte güneşlenen öğretmen Abdülber Demirci, denizin dalgalı olmasına aldırış etmeden suya girdi. Demirci, yükselen dalgaların arasında boğulma tehlikesi geçirdi. Sahilde güneşlenen ve daha önce cankurtaranlık da yapan 28 yaşındaki Can Kement, yanına aldığı bir şambrel ile birlikte Demirci'yi kurtarmak için denize girdi. Can Kement, kıyıdan yaklaşık 100 metre açıkta kendinden geçmiş bir durumda bulduğu Demirci'yi, boynuna geçirdiği şambrel ile suyun yüzeyinde tutmaya çalıştı. Can Kement, yüzerek Demirci'yi kıyıya çıkarmaya çalıştı. Yaklaşık 20 dakika dalgaların arasında kalan Demirci, Can Kement'in çabasıyla kıyıya çıkarıldı.

Bu sırada Demirci'ye yardım etmek için denize giren bir kişi de, dalgalara kapılınca kıyıdan açıldı. Kıyıya doğru yüzmeye çalışmasına rağmen başarılı olamayan genç, olay yerine gelen açıktaki Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Denizcilik ve Liman Müdürlüğü'ne ait kurtarma botuna doğru yüzerek kurtuldu.Aşırı su yutan ve baygınlık geçiren Abdülber Demirci'ye ilk müdahaleyi yine Can Kement yaptı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde memur olarak çalışan Can Kement, Demirci'nin dilinin nefes borusunu kapatıp kapatmadığını kontrol etti. Bir süre sonra kendine gelmeye başlayan Demirci, ambulans ile Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedavi altına alınan Demirci'nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Daha önce cankurtaranlık yaptığını, su altı sporlarıyla da uğraştığını belirten Kement, "Aslında denize girmek için ben de çok tereddüt ettim. Çünkü dalgalar çok yüksekti. Baktım kimse gitmiyor. Şambreli alarak atladım denize. Şambrel olmasaydı, suyun yüzeyinde tutmam güç olabilirdi. Ama şükür kıyıya çakırabildim" dedi.
Aynı saatlerde Zonguldak'ın Kilimli Beldesi Hisararkası mevkiinde serinlemek için denize giren 25 yaşındaki Erkan Civak da, dalgaların arasında boğulma tehlikesi geçirdi. Dalgalar nedeniyle kıyıya yüzemeyen Civak, sahildeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 12:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kamil bayrak IP: 81.214.141.xxx Tarih : 22.08.2008 10:55:20

kendi hayatını tehlikeye atarak bir can kurtaran kardeşim can seni tebrik ederim sen bir kahramansın.