6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Baba korkusu sokakta yaşatıyor

BABA KORKUSU YÜZÜNDEN 22 YILDIR SOKAKLARDA YAŞIYOR

Alaplı ilçesinde, baba korkusundan evi terk ettiği iddia edilen Recep Aksoy 22 yıldır sokaklarda yaşıyor.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yıllardır sokaklarda yaşayan Recep Aksoy (65), esnafın desteğiyle yaşam mücadelesi veriyor. Yaz, kış dışarıda yaşayan Aksoy'un baba korkusu yüzünden yıllarca önce evi terk ettiği iddia ediliyor.

Esnaf, Recep Aksoy'un 1987 yılında Almanya'ya işçi olarak gittiğini, orada geçinemeyince sekiz ay sonra Türkiye'ye döndüğünü söyledi. Kazandığı belli bir miktar parayı Türkiye'ye döndüğünde çaldırdığı belirtilen Aksoy'un baba ocağına geri döndüğü ve evde eşiyle tartışmaya girdiği,eşinin gözüne yumruk darbesi vurması nedeniyle eşini kör ettiği kaydedildi. Olaydan sonra babasından korkan Recep Aksoy'un o zamandan beri dışarıda yaşadığı belirtildi.

Aksoy'un akşamları esnafdan yardım topladığını belirten bir esnaf, Aksoy'un aldığı yardımları deftere yazdığını belirtti. Aksoy'un tanımadığı insanların paralarını da kabul etmediğini belirten esnaf, "Yaz kış sokaklarda yatan Aksoy'un babası ve eşi uzun yıllar önce vefat etti. Aksoy'un akrabaları Mollabey Ahiler Mahallesi Dürgelli köyündeki baba evine dönmesini söylüyor. Babasının korkusu nedeniyle kabul etmediği iddia ediliyor. Aksoy'un babasının ve eşinin öldüğüne inanmadığı için eve dönmediğini düşünüyoruz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 16:30:02
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 19:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?