3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bahriye şehitleri andı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende duygulu anlar yaşandı.


Atatürk Anıtı'nda çelenklerin konulması ile başlayan anma töreninde saygı duruşunda bulunulmasının ardından çoşkulu bir şekilde istiklal marşı okundu.

Anıt önündeki törene Kaymakam Osman Ekşi, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, Belediye Başkanı Murat Sesli ile sivil ve askeri erkan katıldı.

Ereğli Erdemir Kültür Merkezi Salonu'nda devam eden etkinilklerde, Anadolu Meslek Lisesi Müdürlüğü'nce hazırlanan program geçildi.

Okul Müdürü Mustafa Kula'nın, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda görevli Dz. Yzb. Bülent Demircan, slayt gösterisi eşliğinde Çanakkale Savaşı'nın sunumunu gerçekleştirdi. Okul öğrencileri arasında düzenlenen, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri, Kaymakamı Osman Ekşi, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar tarafından verildi. Okul öğrencileri, orotorya ve askerlerden oluşan gurup tarafından, Çanakkale Savaşı ve Zaferi'nin anlatan şarkı, türkü ve şiirlerin okunması esnasında, Tuğamiral Türker Ertürk ile bazı izleyenler oldukça duygulandı.
Anma günü proğramı Anadolu Meslek lisesi öğrencilerinin folklor gösterileri ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 17:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?