4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Bakan Çelik Zonguldak'ta

Zonguldak'ta, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'nın (ERDEMİR) yaptırdığı ERDEMİR Anadolu Lisesi'nin açılış programına katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bütçenin en büyük payını eğitime ayırmalarına rağmen bunun yeterli olmadığını belirterek, "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyasına destek verilmesini istedi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ERMEDİR'i alan OYAK'a da, eğitme destek vermediği için sitem etti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Zonguldak'taki ziyaretleri çerçevesinde ERDEMİR tarafından yaptırılan ERDEMİR Anadolu Lisesi'nin açılışını yaptı. Açılış nedeniyle düzenlenen törende konuşan ERDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, eğitime 7, toplamda sosyal etkinliklere 23 trilyon lira destek verdiklerini belirterek, 2006 yılında 4 okul daha yaptıracaklarını ifade etti.

Bakan Çelik de konuşmasında, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa 3 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi, en büyük bakanlık bütçesi oldu. Ama biz bütçeden yüzde 10'unu ayırdığımız zaman Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi 15 milyar dolar olarak ortaya çıkıyor. Fakat Fransa yüzde 10'unu ayırdığı zaman 86 milyar dolar eğitim bütçesi ortaya çıkıyor. O zaman ekonomik pastamızı büyütmek zorundayız. Yılda 20 milyon öğrenci eğitmek zorundayız" dedi.
Türkiye'nin AB'ye girmek için mücadele ettiğini ifade eden Bakan Çelik, "En büyük sermayemiz, en büyük zenginliğimiz gençlerimizdir. Avrupa gittikçe yaşlanan bir kıtadır.

Avrupa'da çalışan insan unsuru en büyük problem olarak duruyor. 2025 yılında Türkiye'nin nüfusu 98 milyon olacak. Bütün Avrupa ülkelerinin nüfusu da 400 milyon olacak. Biz yüzde 25'ini teşkil edeceğiz. Ancak çalışan, üreten iş gücü nüfus açısından biz bütün bu Avrupa ülkeleri içerisinde parlayan bir yıldız olacağız. Gençlerimizi iyi eğitebilirsek, işte o zaman sözde değil, özde 21. Yüzyıl, Türk yüzyılı olacak. Bütçeden ayrılan para çağdaş bir eğitim için en büyük fedakarlığı yapmamıza rağmen yeterli değil. O zaman seferberlik ruhuyla bu problemin aşılacağını düşündük. Devlet, özel sektör gerekeni yapacak. Dernek ve vakıflar ile sivil toplum kuruluşları da üzerine düşeni yapacak" diye konuştu.

Türkiye'de bilgisayar laboratuarı olmayan okul kalmayacağını ifade eden Bakan Çelik, "Böylece benim bakanlığım döneminde, okullarımıza 406 bin bilgisayar gönderilmiş olacak. Teknolojik alt yapıyı mükemmel hale getirerek, müfredatı değiştirerek, öğretmenleri arttırarak eğitimi geliştiriyoruz" dedi.

ERDEMİR'i alan OYAK'tan da eğitime destek vermesini isteyen Bakan Hüseyin Çelik, "OYAK, Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri konumuna gelmiştir. OYAK'ın yöneticilerine buradan sesleniyorum; bugün bir istikbal mücadelesi veriyoruz. İstiklal mücadelesini Atatürk önderliğinde ordu kazandı. İstikbal mücadelesini ise eğitim ordusu kazanacak. Kalemli orada kazanacak. OYAK yöneticileriyle görüştüğümde, askeri bir kuruluş olduklarını söyleyerek tüzük gereği başka bir yere yardım yapamayacaklarını ifade ettiler. Eğitime yardım konusunda ne gibi değişiklikler yapmaları gerekiyorsa yapsınlar. Kendilerine yakışan da budur. Eğitime yüzde 100 destek konusunda Zonguldak'ın karnesi pek iyi değil" şeklinde konuştu.

Bakan Hüseyin Çelik, okulu yaptıran ERDEMİR'in Genel Müdürü Fadıl Demirel ile okula bilgisayar hediye eden İrfan Erdem'e plaket ve teşekkür belgesi verdi. Bakan Çelik, açılışın ardından tek tek gezdiği sınıflarda öğrencilere çeşitli hediyeler verdi

.
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2006 Cuma 19:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?