7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Bakan Günay'dan yeminli tepki

BAKAN GÜNAY'DAN İNTERNETTE YER ALAN HABERLERE YEMİNLİ TEPKİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Anayasa değişikliğiyle ilgili internette yer alan haberlerin yemin ederek yalan olduğunu söyledi. Bazı maddelerin saptırıldığını belirten Bakan Günay, "Vallahi yalan, billahi yalan" dedi.

Bakan Günay, Anayasa değişikliği ile ilgili bazı maddelerin internette saptırıldığını söyledi. Yalan üzerine bir siyaset yapıldığını anlatan Günay, şöyle konuştu: "Dün bir yakınım bana internette gezen bir metni gösterdi. Eğer 12 Eylül 2010'da Anayasa Değişikliği'ne millet 'Evet' derse kadın ve erkek 65 yaşından önce emekli olamayacakmış, internette geziyor. Eğer 'Evet' denilirse Apo affedilecekmiş. Arkadaşlar bu mübarek akşamda söylüyorum. Vallahi yalan ve billahi yalan. Böyle bir şey olabilir mi?"

Resmi Gazete'de yayınlanan TBMM'nin sitesinde yayınlanan anayasa metni olduğunu anlatan Günay, sözlerine şöyle devam etti: "Biz madde, madde o metni okuyoruz. Madde, madde kadınlarla ve çocuklarla ilgili, sivil yargıyla ilgili, askeri yargıyla ilgili, Anayasa Mahkemesi ile ilgili ve HSYK ile ilgili, Adalet Müfettişliği ile ilgili, fişlenmelerin kaldırılmasıyla ilgili, yurt dışına çıkışın yargı kararı olmadan özgürleştirilmesi ile ilgili, sivil hakemlik sisteminin kurulmasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne

bireysel başvurunun getirilmesi ile ilgili madde madde okuyoruz ve bunlara 'Evet' oyu istediğimizi söylüyoruz. Yalan yayınlıyorlar internet sayfalarında. Bu yalan üzerinden milletten oy istemeye çalışıyorlar."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 10:49:05
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 15:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?