3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bakan Pepe sözleşme imzaladı

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin de katılımı ile Zonguldak kanalizasyon ve atık su arıtma tesisinin sözleşmesi imzalandı. Tesisin yapımına 2006 yılının sonunda başlanacak. Alaborina Restaurant'ta yapılan imza törenine, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, Vali Yardımcısı Ülkü Aktuğ, AK Parti İl Başkanı Celil Uzun, Türk İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Genel Maden İş Sendikası Genel Başkanı Çetin Altun, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, projenin tamamlandığında, Zonguldak sahillerinin daha temiz olacağını ve türleri sona ermek üzere olan denizdeki canlıların da tekrar sahillerde görülebileceğini belirtti. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ise, Yunanistan'a kadar sınırı olan bütün belediyelerin çöplerini Karadeniz'e döktüğünü söyleyerek, "2006'dan önce Karadeniz çöplerden kurtulacak. Daha sonra Karadeniz'i güzellikler zinciri haline getireceğiz. Hükümet olarak hedefimiz, 81 ilde çöp depolama tesisi kurmak. Ülkenin ertelenemez en önemli sorunu, çevre sorunudur. Karadeniz bundan sonra Zonguldak'tan kurtulmuştur. Aralık 2006 yılında tesisin butonuna basmayı arzu ediyoruz. Zonguldak'ta Ekim ayında düzenli çöp depolama tesisinin açılışını yapacağız. Artık çevre sorunlarıyla, insanlarımızın suratlarının asılmasını istemiyoruz" dedi.

İmza töreni öncesinde Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'ye hizmetlerinden dolayı şilt takdim etti. Ayrıca tesisin yapımını üstlenen İspanyol şirketi Pasch temsilcisi Guillermo Pasch Alonso, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca'ya isminin yazılı olduğu İspanya milli formasını hediye etti.
Zonguldak Kanalizasyon Sistemi ve Atık Su Arıtma Tesisi'nin sözleşmesi, Dywidag Şirketi Temsilcisi Süleyman Çiçek, Pasch Firması Temsilcisi Guillermo Pasch Alonso ile Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve Bakan Osman Pepe tarafından imzalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 17:06:26
Güncelleme :29 Temmuz 2005 Cuma 17:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?