3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Bakanlıktan virüs açıklaması

Sağlık Bakanlığı, Zonguldak'ta bir kişinin daha Hanta virüs enfeksiyonundan öldüğüne ilişkin iddiaları yalanlayarak, söz konusu kişinin kronik böbrek yetmezliği zemininde gelişen komplikasyonlar sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.


Bakanlık, bugün bazı basın yayın organlarında, Zonguldak'ta bir kişinin daha Hanta virüs enfeksiyonundan öldüğüne dair yer alan haberler üzerine yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, haberde adı geçen ve 7 yıldır epilepsisi olan, son 1,5 yıldır da kronik böbrek yetmezliği tedavisi gören 29 yaşındaki hastanın 19 Şubat 2009 tarihinde karın ağrısı, üşüme, titreme, epilepsi nöbeti geçirme şikayetleriyle Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne müracaat ettiği, yapılan tedavisi sonrası sağlıklı olarak taburcu
edildiği kaydedildi. Açıklamada, hastanın 19 Mart 2009 tarihinde benzer şikayetlerinin olması üzerine Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildiği ve tedavi altına alındığı kaydedilerek, "Hastadan Hanta virüs tanısı için alınan numunelerde Hanta virüs enfeksiyonu negatif çıkmıştır. Adı geçen hasta 20 Nisan 2009 günü Kronik Böbrek Yetmezliği zemininde gelişen komplikasyonlar sonucu maalesef kaybedilmiştir.

Halen ülkemizde Zonguldak ve Bartın illerimizde Hanta virüs enfeksiyonu tanısı alankişi sayısı haberde söz edildiği gibi 18 olmayıp sadece 8'dir ve 1 vatandaşımız bu enfeksiyon nedeniyle maalesef kaybedilmiştir. Bu gün haberde adı geçen kişinin ölüm nedeni Hanta virüs enfeksiyonu değildir" denildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 17:53:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?