3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Balcı, servisçileri ziyaret etti

AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı, Ereğli Umum Servis Araçları Derneği'ni ziyaret etti.


AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı eşi Ayşegül Balcı, AK Parti İlçe Başkanı Erol Şahin, Belediye Meclisi Üye adayları, kadın ve gençlik kolları temsilcileriyle birlikte Ereğli Umum Servis Araçları Derneği Başkanı Mustafa Arı ve üyelerini ziyaret etti. Yerel gazeteleri takip ettiğini belirten Başkan adayı Balcı, diğer adayların da kendisi gibi diyalogdan bahsetmeye başlamalarına memnun olduğunu ifade etti. Balcı, "Benim amacım bu şehirde birliktelik, ıslarla söylediğim zihniyet değişimi idi.

Bakıyorum ben ne söylüyorsam diğer aday arkadaşlarım da benim söylediğimi söylemeye başladı. Bundan çok mutlu oldum. Ben diyorum ki bu şehri bu şehirde yaşayanlar yönetecek. Muhtarlarla beraber hareket edeceğiz diyorum. Diğer adaylarda artık aynı şeyi söylemeye başladı. Yanlış anlaşılmasın bunlardan memnunuz. Endişem şu, ben diyorum ki, 'Biz iktidar partisiyiz, iktidarın nimetlerini Ereğli'ye taşıyacağız' şimdi yarın birisi diyecek ki 'Biz iktidar partisiyiz, nimetleri Ereğli'ye taşıyacağız' ne dediğimi anlamadıkları için zannedersem bunlar oluyor. Eğer anlasalar bu şehri yıllarca yönetenler aynı şeyi tekrarlamaz, yeni bir şeyler söylerler. Bunlar siyasete alışmış, sizden oy almak için ne söyleyebileceklerinin mücadelesi peşindeler. Ben oy alma peşinde değilim, siyasette de olma zorunda değilim. Ben şehrim için bir fedakarlık yaptım. Çıktım sorunları çözmek için mücadele edeceğim. Hiç kimse çıkıp benim için bütçe bilmez, yönetemez diyemez. Ben bu belediyenin 2 katı bütçe yönetiyorum.

Bu belediyeden çok makine ve ekipmanım var. Belediyede çalışan kadar işçi çalıştırıyorum. Şimdi yıllarca siyaset yapmış adamlar, bir yerlerden emekli memur çıkıp finanstan bahsediyorlar. Ben eleştirmeyeceğim ama finansı bilmiyorlar. İstihdamdan bahsediyor, insanların sorunlarından bahsediyor. Sorunları bile bilmiyorlar. Bilseler bu şehir bu hale gelmezdi. Ben sokakta gezerken bana arkadaşlarım 'gülümse' diyor ama gülümseyecek halim kalmıyor. 3 bin kişiyle konuşuyorum 500'ü iş istiyor. Belediye istihdamın içinde olur mu? Evet olur, olacak ta. Belediye sağlığın içinde olur mu? Olacak. Eğitimin içinde olur mu? Olacak. Hiç kimse Kepez'de kaza olmuş, biri ölmüş, bu karayollarının sorunu deyip ilgilenmemezlik yapamaz. Karayollarıyla sorunu çözecek olan belediyedir. Belediye şikayet merkezi değil, çözüm merkezidir. Bunları çözmek belediyenin asli görevi, başka bir kuruma atamaz" dedi.


"BENİM SÖYLEDİKLERİMİ TAKLİT EDİYORLAR"
Çamur politikasının bu ülkede artık sökmediğini belirten Balcı, "Şimdi diyalog diyenler yıllardır herkesle kavga ederken neredeydiler? Bu şehir kavgalardan bıktı, yoruldu. Bu şehrin hizmet alamamasının birinci nedeni diyalog eksikliği ve kavgadır. Sen muhtarlarınla kavga edersen, beldelerle, çevre ilçelerle kavga edersen bir iş yapamazsınız. Tehdit ediliyorum demeye başladılar. Allah aşkına bu devletin polisi, jandarması var. Kim kimi tehdit ediyor? Birileri korkutuyor. Bu korkutanları bu şehrin başına kim musallat etti? Dönün tarihe bakın. Yapacaklarını anlatsınlar. Çamur politikası bu ülkede artık sökmüyor. Benim söylediklerimi taklit ediyorlar ben de memnun oluyorum. Neden? En azından diyorum ki bir şeyleri anlamaya başlarlar. Onlar da öyle bir şeyler söylesinler ki, öyle bir çözüm üretsinler ki bu şehir için ben de onları taklit edeyim. Bu şehrin menfaatine bir şeyler sunsunlar, paranoya değil. 50 trilyonluk bütçeyi 250 trilyona çıkartacağız diyoruz. 'Yapamaz' diyorlar. Bunlar finanstan anlamıyor. İktidarın avantajlarını kullanarak bütçeyi yükselteceğiz. Bütçenin 50 trilyonun üzerinde olduğunu ispat edeceğim. Allah nasip ederse 5 yıl sonra ayrı bir Ereğli olacak. Şu anki Ereğli'den farklı bir Ereğli olacak. Festivaller sosyal ihtiyaçtır, bunları yapacağız ama şehrin diyalogları festivaller üzerine kurulmayacak.

Nüfusumuz 110 binin üzerinde. 110 bin nüfusu kaldıracak 300 bin nüfusu planlayacak bir şehir olmalıyız. Avrupa'yı dünyayı geçtik Türkiye şehri olalım. Bu şehir zamanında çok şey kaybetti artık kaybetmeye tahammülü yok. Bu şehrin gelecek 50 yılını planlamamız lazım yoksa gelecek nesillerimize karşı suç işlemiş oluruz. Belen Sanayi Sitesi yeni yapıldı. 10 yıl sonra diyeceğiz ki bu siteyi neden şehrin ortasına yaptılar? Çünkü 10 yıl sonra Belen Sanayi Sitesi şehrin merkezinde kalacak. Yapanlardan Allah razı olsun. Kimseyi suçlamıyorum. Gelecek Ereğli'yi şimdiden planlamamız lazım" dedi.


Ziyaretten dolayı teşekkür eden Dernek Başkanı Mustafa Arı ise, "Profesyonel bir ekibe sahipsiniz. Hazırladığınız projeleri yerine getireceğinizden, hayata geçireceğinizden hiç şüphem yok. Bizim de sorunlarımız var ve bu sorunlarımızı daha önceki Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a 4 yıl önce iletmek istedik. O zaman bırakın belediye başkanı ile konuşmayı sekreterine bile ulaşamadık" dedi.
Ziyaret esnasında konuşan AK Parti İlçe Başkanı Erol Şahin, zamanında Ereğli'ye katkı sağlayan belediye başkanlarına teşekkür ederek, artık yaşını başını almış heyecanlarını kaybetmiş amcaların, dedelerin siyaseti bırakması gerektiğini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 21:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?