3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Balcı gezilerine devam ediyor

AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı seçim çalışmaları sırasında önemli konulara değindi.


Müftü Mahallesi'nde ki esnafı ziyaret eden Yüksel Balcı, burada basın mensuplarına yaptığı bir açıklamasında, Halil Posbıyık'ın, “Yüksel Balcı'nın Belediye Başkanı olmasına gerek yok, O'nun serveti yeterli” sözünü hatırlatarak, “Belediye Başkanlığı makamına gelenler para yemeye mi geliyor?

Servetine servet katmak veya servet yapmak için mi geliyor? Halil Posbıyık bu sözleriyle kendisini ihbar ediyor ve önceki yönetim dönemindeki anlayışı ortaya koymuş oluyor” dedi.

Posbıyık'ın servetine servet katmak için mi bu makama aday olduğu sorusunu soran Yüksel Balcı, “Halil Posbıyık, Yüksel Balcı'nın serveti yeterlidir, Belediye Başkanı olmasına gerek yok diyor. Bu makama gelen servetine servet katar veya serveti yoksa servet yapar demek istiyor. Buraya gelen para yemek için mi geliyor? Posbıyık'ın bu söylediği daha önceki yönetim anlayışını ortaya koyuyor. Demek ki burada para yiyorlar.

Kendisi servetine servet koymak için mi bu makama talip? Ben siyaset için söylemiyorum, bu anlayışı silmek için buradayım. Bu söyledikleri anlayışı bu şehirden silmem gerekiyor. Onlar şunu görüyorlar, bakıyorlar ki artık bu şehirde hamiline falan çekler dolaşamayacak, bu şehirde böyle şeyler olmayacak. Şimdi bunun için herhalde belediye başkanlığından vazgeçti.

İkinci ihtimalde şu olabilir, milletvekili seçimlerine zaten 2-2.5 yıl kaldı. Zaten kendisi 2-3 yıl hizmet veremem diyor. Yani milletvekilliği seçimlerine denk getiriyor zamanı. İnsan kendini ihbar eder mi? Posbıyık'ın bu söyledikleri kendini ihbar etmesi demektir. Ben bugüne kadar kimseye servetin yoktu, servetine servet kattın demedim. Bunlar ayıp şeyler.

Ama 15 sene Belediye Başkanlığı yapmış bir adam Yüksel Balcı'nın serveti yeterli diyor, daha fazla servet yapmak için Belediye Başkanlığı'na aday olmasın diyor. Posbıyık'ın bu sözü kendisini ihbardır. Ereğli halkı bunu çok iyi değerlendirsin. Zaten Posbıyık'ın seçimi alamayacağı aşıkar. Ama çok az oy almalı ki siyasetçinin bu tür söylemlerle yola çıkmaması gerektiğini anlasın. Siyasetçiye ders vermeli halk. Demeli ki, benim önüme defalarca projeler koydun, hiçbirini yapmadın. Şimdi çıkıp basın toplantısı yaparak açıklama yapıyorsun. Bunların açıklanacak bir şeyi yok sevgili başkanım.

Madde madde açıkladım. Günlerdir sayın Posbıyık'a diyorum ki Ereğli halkının önüne bir platform koyarak konuşalım. Eğer azıcık cesaretin varsa, azıcık bu şehri düşünüyorsan, gelecek nesilleri düşünüyorsan benimle halkın karşısına çık Ereğli'yi konuşalım. Sana söz veriyorum kişisel konuşmayacağım. Sadece Ereğli'yi konuşmak istiyorum seninle. Ereğli'nin arka mahallelerini konuşalım, ara sokaklarını konuşalım. Ereğli'yi seviyorsan, Ereğli halkına saygı duyuyorsan gel halkın önünde konuşalım. Kaçma, bu halktan korkma” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 18:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?