3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi

Zonguldak'ın Ereğli limanında uzun süredir yeni sezona hazırlanan balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldılar.


Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Raşit Tıngaz da, tekne ve ağlarındaki eksiklikleri gidererek yeni balık mevsimine hazırlanan balıkçıların, yeni av sezonunda yüzlerinin gülmesini beklediklerini belirtti. Tıngaz, av yasağının kalkmasıyla ilçeden amatör ve profesyonel 400 civarında teknenin Karadeniz'e açılacağını kaydetti.

Alaplı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ertan Yılmaz da, balıkçıların son hazırlıklarının tamamlandığını, ''rastgele'' deyip denize açılmayı beklediklerini söyledi. Karadeniz'de oltalara takılan 80-250 gram ağırlığındaki palamutların, bu balığın bol olacağını gösterdiğini anlatan Yılmaz, "Son 1 aydır bölgemizde esen poyraz bizi tedirgin ediyor. Çünkü palamut, bu rüzgarı sevmiyor ve bölgemizden uzaklaşıyor. Ancak, diğer kıyılardan gelen haberler bizi palamudun bol olacağı yönünde umutlandırıyor. Ayrıca, istavrit, lüfer ve çinakopun da fazla oranda avlanacağını tahmin ediyoruz. Av yasağının kalktığı ilk günlerde balık fiyatları yüksek olabilir. Ancak, daha sonra avın fazlalığına göre düşüş yaşanacaktır. Ramazan ayında dar gelirlinin ve balıkçılarının yüzünün gülmesi en büyük dileğimizdir'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 14:27:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal yapincak IP: 89.244.207.xxx Tarih : 1.09.2008 15:36:12

insallah av bareketli olur cünkü kimse kimseyi kandirmasin siz bakmayin bastakilerin TÜRKIYE büyüdü güclendi HALKINalim gücü artti dediyine bunlar kendilerini kandiriyorlar memurun emeklinin iscinin aldiklari PARA belli halk karnini doyuramiyor borcu olmiyan tek vatandas yok hic deyilse BALIK bol olunca VATANDAS doya doya balik yesin