3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Balıkçıların çöp isyanı

Zonguldak’ta limana dolan çöpler kötü görünüm sergiledi. Balıkçılar ise duruma tepki gösterdi.

Son yağan şiddetli yağmurların ardından yaklaşık 2 sene önce Zonguldak Limanı’na takılan bariyer koparak çöpler limana birikti. Çöplerin görsel olarak kötü görünüm sağladığını ifade eden balıkçılar ise duruma tepki göstererek yetkililerin temizleme çalışması yapmasını istedi.

Balıkçı Hakan Güler, “Biz buranın temizlenmesini istiyoruz. Aşırı yağışlardan dolayı burası her sene bu hale geliyor. Burada bizim kayıklarımız var ve kirlilik içerisinde çalışıyoruz. Buraya turistler geliyor. Turistlerde buradaki kötü görüntüyü görüyor ve kendi memleketlerine gittiklerinde buradaki durumu anlatıp gülüyorlardır. Böyle olmuyor ve yetkililer ellerinden geleni yapsın. Burası iki üç gün önce daha kötüydü. Herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Vatandaşlar da bu konuda biraz dikkat etmeli. Vatandaşlar en azından ellerindeki çöpleri çöp kutularına atma duyarlılığını hissederse biz de burada daha temiz çalışabileceğiz” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ise bariyerin çöplerin denize karışmasını engellediğini ve geçtiğimiz günlerdeki şiddetli yağmurların bariyeri kopardığını ifade etti. Eşref, bariyerin yerine yeniden bağlandığını ifade ederek temizlik işçilerinin kısa sürede limanda temizlik yapacağını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 18:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?