3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Baltayı taşa vurdular!- Video

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Hükümet Caddesi'nde Cengiz Yaman'a ait iş yerine müşteri kılığında gelen A.Ö. (44) isimli erkek ile K.G.(40) ve N.Ö. (37) isimli şahıslar kuyumcuyu soymaya çalışırken, kuyumcunun uyanık olması nedeniyle yakayı ele verdi.

Öğle saatlerinde müşteri kılığında kuyumcuya gelen zanlılardan A.Ö. ve K.G. müşteri gibi bileziklere bakmaya başladı. Kısa süre sonra dükkana N.Ö. isimli bayan geldi ve kuyumcuya bir şeyler sordu.

Erkek şahıs K.G. vitrinde duran bileziklere bakmak isteyerek kuyumcunun gösterdiği bilezikleri alarak yanındaki K.G.'ye verdi. 500 gramlık bilezikleri alan K.G. el çabukluğuyla çantasına attı. Ardından diğer kalan bilezikleri kuyumcu anlamasın diye eline tutuşturdu.

Ardından kuyumcu bilezikleri sayınca eksik olduğunu anladı ve müşteri kılığında ki şahıslara sordu. Kısa süre kuyumcuyla tartışan şahıslar bilezikleri çıkarıp kuyumcuya verdi ve dükkandan çıkmak istedi. Kuyumcu erkek olan şahsın kolunu tutarak çıkmalarını engelledi. Kısa süreli itiş kakışmanın ardından kuyumcu kapıyı kitledi ve polise haber verdi.

POLİS KAMERA KAYITLARINI İNCELEDİ

Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik kamerasının olduğu odaya girerek kayıtları incelemeye başladı. kısa süre sonra odadan çıkan polis ekipleri zanlıları alarak emniyete götürdü. Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde şahısların ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkan zanlılar tutuklanarak Beycuma M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'na sevk edildi.

Yapılan araştırmalarda ise şüphelilerin, çok sayıda ev ve işyerinden hırsızlık suçlarından kayıtları oldukları, şüphelilerden birinin başka bir suçtan dolayı arandığı, şüpheli diğer bir şahsın ise başkasına ait kimlik bilgisi ile yalan beyanda bulunarak gerçek kimliğini saklamaya çalıştığından dolayı da hakkında işlem yapıldığı kaydedildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 13:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?