6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Barakada yaşam savaşı

BARAKADA YAŞAM SAVAŞI

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Kemal Ovaç, belediyenin stant olarak kullandığı prefabrik barakada yaşam savaşı veriyor.

Tuvalet temizliği ve boyacılık yaparak kendi geçimini sağlayan Kemal Ovaç, nefes darlığı hastalığı ve yaşlılık nedeniyle çalışamaz duruma geldi. Çevredeki esnaf ve vatandaşların yardımıyla karnını doyurabilen Kemal Ovaç, belediyenin festivallerde stant olarak kullandığı bir baraka da kalıyor. Ovaç'ın, bir karyolası, yatağı, yorganı dışında eşyası bulunmuyor. Ereğli Kaymakamlığı, Belediye ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü binalarına yaklaşık 100 metrelik mesafedeki Kdz.Ereğli şehirlerarası otobüs

terminalinin arkasında yaşayan Ovaç'ın barakasında elektrik de bulunmuyor. Ovaç, gecenin ayazında, soğuğunda yine hayırsever vatandaşların verdiği tüp ve doldurduğu gazla ısınmaya çalışıyor. Defalarca yetkililere müracaat ettiğini belirten Ovaç, "Artık, iyice elden ayaktan düştüm. Çalışamıyorum ama esnaf yemeğim konusunda bana yardımcı oluyor. Aç kalmıyorum. Sadece kalacak, başımı sokabileceğim, elektriği ve suyu olan bir yer arıyorum. Beni bu çileden kurtarın" dedi.

Ovaç'ın terminalde yıllarca boyacılık yaptığını şimdiki durumunun insanlık ayıbı olduğunu belirten arkadaşları, Kemal Ovaç'a sahip çıkılmasını istedi.

BARAKADA YAŞAM SAVAŞI
BARAKADA YAŞAM SAVAŞI
BARAKADA YAŞAM SAVAŞI
BARAKADA YAŞAM SAVAŞI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 16:44:04
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 17:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?