3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Baroda devir teslim töreni

Zonguldak Barosu’nda devir teslim töreni yapıldı.
Bu yıl 70'inci yaşını kutlayan Zonguldak Barosu'nun 59'uncu Olağan Genel Kurulu, Genel Maden-İş Şemsi Denizer Konferans Salonu'nda yapılmıştı.

Üç adayın çıktığı kongreyi Avukat İbrahim Kerem Ertem 167 oyla kazanmıştı. Yeni başkanın belli olmasının ardından Zonguldak Barosu’nda devir teslim töreni düzenlendi. Törene, Cumuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Turan Aslan, başkanlar ve avukatlar katıldı. Törende konuşma yapan Eski Zonguldak Barosu Başkanı Erol Mekik, görev yaptığı süre içerisinde fedakarlıklarla koltuk bırakma sevdasını engellediklerini söyledi. Yeni yönetimden de aynı şekilde görev yapmalarını isteyen Mekik, “Görev aldığımız bu süre bitmek mecburiyetinde. Bu süre içerisinde fedakarlıkla Türkiye’de çok ender olan koltuk bırakma sevdasını engelledik. Artık yeni arkadaşlarımız hem yönetimiyle hem başkanıyla gelsin rahat bir şekilde çalışmalarını sürdürsün. Çalışma dönemlerinde yönetimde görev alan arkadaşlarım çok titiz davranmakta idi. Saygınlık meselesi çok önemli ağırlık çok önemli. O bakımdan buna dikkat ederek çalışmalarınızda yapacağınız toplantılarda etkinliklere tam kadro halinde katılmaya çalışın. Zonguldak’taki olan sivil toplum örgütleri ile yapmış olduğumuz çalışmalarda sivil toplum örgütleri her zaman baroya bakıyor. Ve onun vereceği kararlar çok önemli. Hem Zonguldak hem baro hem de Türkiye meselelerine uzak kalmayın. Ve çözümler projeler üretmeye çalışın” dedi.
Zonguldak Barosu’nun Yeni Başkanı İbrahim Kerem Ertem ise konuşmasında şunları söyledi:


“Baromuz, Anayasa’nın 2. Maddesi’nde belirtilen, ‘Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.’ Hükmü çerçevesinde, faaliyetini sürdürecektir. Baromuz, Avukatlık Kanunu’nu 76. maddesinde belirtilmiş bulunan, ‘Avukatlık mesleğine yerleştirmek meslek mensuplarının birbiri ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğe ve güveni sağlamak meslek düzenini ahlakını, saygınlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tüm çalışmaları yürütmeye devam edeceğinden’ şüphem yoktur. Baro Başkanı olarak yapacağım açıklama veya yetkili kurumlarımızın tarafından yapılacak çalışma, geliştirilecek tavır ve yaklaşımların, saydığım ilke ve idealler doğrultusunda değerlendirilmesini, bunun dışında hiçbir değerlendirmenin yapılmamasını özellikle ifade ediyorum.” Konuşmaların ardından Eski Zonguldak Barosu Başkanı Erol Mekik, baronun yeni başkanı Kerem Ertem’e çiçek takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 17:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?